Macworld maakt tijdschriftcover met iPhone 4

· Gonny van der Zwaag

macworld coverHet septembernummer van Macworld heeft een iPhone 4 op de cover staan. Het bijzondere is dat die foto is gemaakt met een andere iPhone 4. Fotograaf Peter Belanger heeft voor de eerste keer een iPhone gebruikt om de coverfoto te schieten. Zijn werkwijze veranderde daarbij niet en omdat het Retina Display van de iPhone zoveel detail laat zien, kon hij tijdens het fotograferen al zien of de foto was gelukt.

macworld bladOpvallend is dat Belanger ook voor de nabewerking alleen applicaties op de iPhone 4 gebruikte. Hij koos hiervoor PhotoForge (€2,39) en Resize-Photo (€0,79). Die laatste app was nodig om de resolutie van 216 dpi omhoog te krijgen naar 290 dpi, benodigd voor het printproces. Op zijn blog legt Belanger uit hoe hij te werk is gegaan. Op de foto bovenaan dit artikel is te zien dat de fotograaf een speciale beugel gebruikte, om de fotograferende iPhone stil te kunnen houden.

Normaal gebruikt Belanger een Phase One P65+ digitale camera. In een filmpje op YouTube was eerder al in een timelapse-video te zien het fotograferen van een iPhone aan te pas komt (voor alle duidelijkheid: dit is de cover van vorig jaar, met de iPhone 3GS waarvoor nog een normale camera werd gebruikt):

Meer info: Macworld’s iPhone 4 cover

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.