macOS 10.12.3 lost accuprobeem MacBook Pro op

Apple gaat in macOS 10.12.3 de sterk wisselende batterijduur van de MacBook Pro oplossen. Een bug in Safari bleek voor onverwacht stroomverbruik te zorgen.

Apple gaat in macOS Sierra 10.12.3 de accuproblemen van de MacBook Pro oplossen. Afgelopen maandag verscheen de derde beta van macOS 10.12.3, een versie die later dit jaar voor iedereen beschikbaar komt. De klachten over de batterijduur van de nieuwe MacBook Pro kwamen extra in het nieuws toen Consumer Reports klaagde over een sterk wisselende batterijduur.


Pixelmator met de Touch Bar op de MacBook Pro.

Consumer Reports testte de batterijduur van de MacBook Pro en kwam tot wisselende resultaten. Soms was de batterijduur 19,5 uur, soms nog geen 4 uur. De Amerikaanse consumentenbond raadde daarom af om de nieuwe MacBook Pro te kopen. Apple beloofde de testmethode van Consumer Reports te onderzoeken en stuitte daarbij op een bug in Safari. Die bug treedt op als gebruikers de cache van de browser uitschakelen, met als gevolg dat icoontjes steeds opnieuw geladen worden. De accuduur wordt daardoor onvoorspelbaar.

MacBook Pro SSD

Geen batterijduur meer
Dat sinds macOS 10.12.2 de resterende accuduur niet meer zichtbaar is, maakte het voor gebruikers bovendien lastiger om te beoordelen. Volgens Apple is de methode om de resterende batterijduur te schatten achterhaald en geeft daarom niet meer een betrouwbare waarde aan. Vandaar dat Apple besloten heeft om het niet langer te tonen. Gebruikers meldden eerder al dat de batterijduur door macOS 10.12.2 was verbeterd, maar volgens Apple komt in macOS 10.12.3 de werkelijke oplossing.

Bekijk ook

Gebruikers melden verbeterde batterijduur voor macOS 10.12.2

Gebruikers van de MacBook Pro melden een langere batterijduur met macOS 10.12.2, al hebben ze nog weinig tijd gehad om goed te testen.

In macOS 10.12.3 zal het probleem zijn opgelost, belooft Apple nu aan Consumer Reports. De consumentenorganisatie heeft beloofd om de MacBook Pro opnieuw te testen en het koopadvies eventueel aan te passen, als daar aanleiding toe is.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.