Zo kan een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien

De OLED-balk op de nieuwe MacBook Pro moet een aantal handige functies brengen, waardoor de functietoetsen boven het toetsenbord een stuk praktischer worden. Maar hoe zou zo'n OLED-balk eruit kunnen zien? Dit concept toont het.

Zie jij wel wat in een MacBook Pro met OLED-balk, dan zul je waarschijnlijk nog tot het einde van het jaar moeten wachten. Apple focust zich op de WWDC zo goed als zeker alleen maar op software, waardoor je niet hoeft te rekenen op een aankondiging van een nieuwe MacBook Pro. Voorlopig zullen we het daardoor moeten doen met enkele concepten van deze nieuwe MacBook Pro, maar het geeft wel een goed beeld hoe de functie eruit zou kunnen zien.


MacBook Pro Retina

MacBook Pro met OLED

Het lijkt er toch echt van te komen: aanraakgevoelige toetsen bovenaan het toetsenbord op de nieuwste MacBook Pro. Volgens geruchten zou hiervoor een OLED-balk gebruikt worden, zodat het zwart van dit langwerpige scherm net zo diep zwart is als de gewone fysieke toetsen van de MacBooK Pro. Foto’s van mogelijk gelekte onderdelen laten zien dat het een smalle langwerpige balk zal zijn, op exact dezelfde plek waar je nu de F-toetsen vindt. In onderstaand concept is deze plek ingevuld, wat een goed beeld geeft hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

MacBook Pro-concept met OLED-balk.

Functietoetsen op aanraking in nieuwe MacBook Pro

Zoals te zien is in bovenstaande afbeelding, ziet zo’n OLED-balk die je zelf aan zou kunnen passen er helemaal niet zo verkeerd uit. De OLED-balk zou zichzelf automatisch aan kunnen passen aan de gebruikte app, zodat je altijd de meest handige en nuttige functies onder het bereik van je vingertoppen hebt. De OLED-balk zou zelfs gebruikt kunnen worden voor een functie die dit jaar eindelijk naar de Mac lijkt te komen: spraakassistent Siri. In onderstaande gif is te zien hoe de geluidsgolven van Siri er in beweging uit zien op de OLED-balk, zodat er op het beeldscherm van je MacBook Pro meer ruimte over blijft voor apps en programma’s.

MacBooK Pro met OLED-balk en Siri.

Voor de OLED-balk van de nieuwe MacBook Pro zijn verschillende functies te bedenken en drie mogelijke opties hebben wij al voor je op een rijtje gezet in een apart artikel. Zie jij een MacBook Pro zoals in dit concept wel zitten, of zie je liever een andere uitvoering?

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.