Adapters voor de nieuwe MacBook Pro: deze opties zijn er

Wil je al je bestaande accessoires koppelen aan de nieuwe MacBook Pro, dan heb je één of meerdere adapters of kabels nodig. Van USB naar Lightning en van HDMI tot SD-kaart: welke adapters zijn er allemaal beschikbaar?

MacBook Pro zijkanten
De nieuwe MacBook Pro, zowel de versie met als zonder Touch Bar, zijn voorzien van meerdere Thunderbolt 3-aansluitingen in een USB-C-vorm. Dit zijn bovendien de enige aansluitingen die in deze nieuwe MacBook Pro-modellen aanwezig zijn, los van de 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting. Dat betekent dat je met meerdere adapters moet gaan werken als je bijvoorbeeld een extern scherm of een USB-stick aan wil sluiten. Welke adapters zijn er zoal beschikbaar?

Bekijk ook

Apple onthult nieuwe MacBook Pro met Touch Bar in zilver en spacegrijs

Apple heeft de nieuwe MacBook Pro aangekondigd, met Touch Bar boven het scherm en Touch ID-sensor. Alle verdere details lees je hier!

Adapters voor de nieuwe MacBook Pro

Als je momenteel een MacBook Pro hebt, dan is het de normaalste zaak van de wereld dat je nagenoeg elk accessoire zonder problemen kan aansluiten. Denk je eraan om te upgraden naar de nieuwe MacBook Pro, dan moet je dus rekening houden met het aanschaffen van adapters en extra kabels. Mensen die al een 12-inch MacBook hadden waren hier echter al aan gewend geraakt: deze had maar één USB-C aansluiting om de MacBook op te laden én accessoires aan te koppelen.

Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2-adapter.

De nieuwste adapter die Apple op de markt gebracht heeft, is een Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2-adapter. Met deze adapter sluit je de nieuwe MacBook Pro aan op bijvoorbeeld een Thunderbolt-display of externe harde schijven met een Thunderbolt-aansluiting. De adapter werkt echter ook de andere kant op, want je kunt ook andere Thunderbolt 3-apparaten aansluiten op een Mac met Thunderbolt- of Thunderbolt 2-aansluiting. Deze Thunderbolt-adapter is bij de online Apple Store verkrijgbaar voor €59. Bestel je deze nu, dan wordt hij verwacht in de tweede week van november.

iPhone opladen via nieuwe MacBook Pro

Wil je je iPhone opladen of via iTunes synchroniseren met de nieuwe MacBook Pro, dan heb je meer nodig dan alleen je normale Lightning-kabel. Daar zijn in principe drie oplossingen voor. De goedkoopste oplossing is de USB-C-naar-USB-adapter, die bij de Apple Store verkrijgbaar is voor €25. Deze kun je bovendien gebruiken om allerlei andere USB-accessoires aan je MacBook Pro te koppelen.

Lightning-naar-USB-C-kabel.

Een iets duurdere oplossing is de aparte USB-C-naar-Lightning-kabel. Dit is dus een directe oplaadkabel voor al je Lightning-accessoires, zoals je iPhone, Magic Mouse, Magic Keyboard en Magic Trackpad. De USB-C-naar-Lightning-kabel is verkrijgbaar in een lengte van één en twee meter voor respectievelijk €29 en €39.

Daarnaast zijn er ook adapters beschikbaar die voorzien zijn van meerdere aansluitingen, zoals de HDMI- en VGA-adapter. Elk van deze adapters is voorzien van een USB-C-poort, HDMI- of VGA-aansluiting en standaard USB-poort voor je oudere aansluitingen. Deze HDMI- en VGA-adapters zijn verkrijgbaar voor €79.

USB-C digitale AV-multipoort adapter.

Overige adapters voor je nieuwe MacBook Pro: Ethernet, SD-kaart en hubs

De MacBook Pro kan natuurlijk prima via Wi-Fi verbinding maken met het internet, maar er zijn gevallen waar je liever vertrouwt op een bedrade verbinding. Belkin heeft daar een eenvoudige adapter voor op de markt gebracht die bij de online Apple Store te koop is voor €39,95 en te gebruiken is met zowel de 12-inch MacBook als de nieuwe MacBook Pro. En voor als je vaak met SD-kaarten uit bijvoorbeeld een digitale camera werkt, dan kun je daar deze Belkin SD-kaart-lezer met USB-C-poort voor gebruiken. Deze kost €54,95 en koppel je aan de 12-inch MacBook of MacBook Pro met Thunderbolt 3.

Belkin SD-kaart lezer met USB-C-aansluiting.

Een laatste duurdere oplossing is de nieuwe Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD. Deze dock van Belkin bevat meerdere aansluitingen: Ethernet, koptelefoonaansluiting, drie keer een traditionele USB-aansluiting, twee maal Thunderbolt 3 (USB-C), DisplayPort, stroomaansluiting en Audio Out. Bovendien voorziet deze dock je MacBook ook van stroom met de bijgeleverde 170W power adapter. Deze Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD is binnenkort beschikbaar via de Belkin-website en de online Apple Store. De prijs van deze dock is op moment van schrijven nog onbekend. Ter vergelijking: het vorige model, de Belkin Thunderbolt 2 Express Dock HD, is verkrijgbaar voor €249,95.

Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD.

Bekijk ook

Dit is de nieuwe MacBook line-up voor het najaar van 2016

Apple heeft tijdens het Mac-event nieuwe MacBook Pro-modellen aangekondigd, maar hoe ziet de line-up van dit najaar er eigenlijk uit? In dit artikel een overzicht van alle verkrijgbare MacBooks.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.