M2 MacBook Air vs M1 MacBook Air vergelijking

De beste MacBook voor studenten: deze past bij jouw studie

De MacBook is verreweg de meest geliefde laptop onder Nederlandse studenten. Maar welke MacBook past bij jou? Met deze gids helpen we je op weg om de beste MacBook voor je studie te kiezen.

MacBook populair onder studenten

Elk jaar gaan weer een tienduizenden studenten aan de slag met hun studie. Vaak heb je daarvoor een laptop nodig en er zijn genoeg redenen waarom een MacBook voor studenten het meest ideaal is. Maar welke koop je dan? Met de huidige MacBook-modellen in het assortiment is er heel veel keuze, maar welke MacBook is voor studenten het best geschikt?

De beste MacBooks voor studenten

Je wilt als student dus een MacBook, maar welke? Er zijn MacBooks in allerlei soorten en maten. Het ligt er vooral aan waar je je MacBook voor gaat gebruiken. Bijna elke student heeft een laptop nodig om te kunnen werken aan essays, presentaties en groepsopdrachten. Daarnaast is het belangrijk dat je goed bereikbaar bent, zodat je geen huiswerkopdrachten en deadlines misloopt. Videobellen is ook anno 2023 een veelgebruikte functie. Als je al besloten hebt dat het een MacBook gaat worden, dan is het mooi meegenomen dat je bij een MacBook studentenkorting krijgt, zodat je goedkoper uit bent. Daarnaast is er tijdens de zomermaanden altijd een Back To School-promotie.

Aan de hand van de prijzen die we in dit artikel noemen kun je goed vergelijken of je beter af bent met de onderwijskorting van Apple, of dat je net zo goed een aanbieding bij een andere winkel kunt nemen.

Bekijk ook

Waarom een MacBook voor school of studie ideaal is

Ga je binnenkort studeren en heb je een laptop nodig? In dit artikel geven we een aantal redenen waarom een MacBook het ideale hulpmiddel is voor je studie: van het compacte formaat tot de lange batterijduur en de veelzijdigheid. Er zijn heel veel redenen om voor een MacBook te kiezen.

Onze keuze voor een MacBook voor studenten: MacBook Air M2

Studenten willen een betrouwbare MacBook die makkelijk mee te nemen is, niet te duur is en een lange batterijduur heeft. We raden daarom voor de meeste studies aan om het 13-inch model van de MacBook Air M2 te kopen. Dit model is goedkoper dan het model met M3-chip maar biedt hetzelfde uiterlijk en vrijwel dezelfde performance. Voor dat geld heb je een MacBook die jarenlang meegaat en een batterijduur van maar liefst 15 uur heeft. Doe je een grafische studie waarbij processorkracht en correcte kleurweergave belangrijk zijn, dan gelden er natuurlijk andere eisen en kom je in een heel andere prijsklasse terecht. Maar voor het merendeel van de studies, waarbij het vooral gaat om verslagen en andere documenten schrijven, presentaties geven en informatie op internet opzoeken, is de MacBook Air de ideale studievriend. Het model met Apple M2-chip vinden we prijstechnisch al helemaal ideaal voor studenten. Het prijsverschil met de oudere M1-versie uit 2020 is vaak zo klein dat we de upgrade naar de M2-versie wel de moeite waard vinden.

Prijzen 13-inch MacBook Air 2022 met M2-chip instapmodel

De MacBook Air M2 is licht van gewicht, heeft een dun design (1,13cm) en weegt maar 1,24 kg. Dit is de meest ideale MacBook als je niet teveel geld kwijt wilt zijn en toch lang aan één stuk wilt kunnen werken. Alle recente MacBook Air-modellen zijn voorzien van Retina-scherm en True Tone, zodat het scherm meekleurt met het omgevingslicht. Dat is wel zo prettig als je vaak op verschillende plekken moet werken. Het model met M2-chip zorgt ervoor dat de batterij enorm lang mee gaat, maar levert tegelijkertijd ook supersnelle prestaties. Heel veel populaire software is al aangepast voor Apple Silicon. Is dat nog niet het geval, dan zal Rosetta 2 bijspringen om de app toch goed te laten draaien.

De MacBook Air is ideaal voor studenten die vaak onderweg zijn en hun laptop vaak langere tijd achter elkaar moeten gebruiken, ook als er geen stopcontact in de buurt is. Ben je altijd druk met projecten, werkgroepen en colleges? Dan heb je een MacBook Air nodig. Je kunt er goed mee tekstverwerken, spreadsheets maken en presentaties voorbereiden.

MacBook Air 2022 review op schoot

Het M2-model heeft het nieuwste design en ziet er modern uit. Met de verbeterde camera zie je er tijdens videogesprekken met je medestudenten altijd goed en scherp uit en de helderheid van 500 nits zorgt ervoor dat je in elke lichtomstandigheid alles goed kan zien. Het scherm is ook ietsjes groter dan van de M1-versie. De MacBook Air is ideaal voor studies zoals economie, media en cultuur en andere alfa- en gammastudies zoals sociologie, psychologie, onderwijskunde, theaterwetenschappen of geschiedenis.

Bekijk ook onze 13-inch MacBook Air M2 2022 review.

Bekijk ook

Review: 13-inch MacBook Air M2 2022

In deze review van de MacBook Air M2 2022 testen we deze laptop met de allernieuwste M2-processor. We vertellen over onze ervaringen methet nieuwe design én geven advies of dit de MacBook is die je moet kopen.

Prijzen 13-inch MacBook Air 2022 met M2-chip

Ook verkrijgbaar in 15-inch

Spreekt de M2 MacBook Air jou als student aan, dan kun je naast de 13-inch versie ook nog kiezen voor de nieuwe 15-inch variant. We vinden de 13-inch voor de meeste studenten de beste keuze, omdat dit model qua afmetingen ideaal is voor veel studenten. Je wil immers niet elke dag met een grote MacBook hoeven te sjouwen. Maar voor wie toch meer schermruimte wil, is er de 15-inch M2 MacBook Air. De specs zijn gelijk met die van de 13-inch uit 2022, maar dan dus met een groter scherm (en betere speakers). Deze grotere versie is vooral geschikt voor iedereen die graag in grote vensters van meerdere apps tegelijkertijd werkt. Het grotere scherm maakt dit model ook goed geschikt voor het verwerken van vele hoeveelheid data van bijvoorbeeld eigen onderzoeken, als je in grote Excel-sheets of SPSS-bestanden werkt.

15-inch MacBook Air kleuren

Lees ook onze review van de 15-inch MacBook Air M2, waarin we dieper in gaan op de specs en lees je over onze ervaringen.

Prijzen 15-inch MacBook Air 2023 met M2-chip

Bekijk ook

Review: 15-inch MacBook Air M2 (2023): groter, maar ook beter?

Apple heeft met de 15-inch MacBook Air 2023 een lichtgewicht laptop met groot scherm uitgebracht. Wij hebben 'm meteen uitgepakt en vertellen wat onze ervaringen zijn in deze MacBook Air 2023 review.

Bekijken: MacBook Air (adviesprijs vanaf €1.199,-)

We adviseren om voor dit model bij andere winkels te kijken, omdat je dan vaak een stukje goedkoper uit bent. Check de prijzen:

Goedkoper alternatief: MacBook Air M1

Als je net aan je studie begint, komt er een hoop op je af. Je moet ook veel kosten maken om goed voorbereid van start te gaan. Als je budget wat beperkter is, kun je ook nog kiezen voor de M1 MacBook Air uit 2020. Deze presteert ook zeer goed, maar heeft wel een wat ouder design en minder goede camera. Het prijsverschil (in de adviesprijs) met de nieuwere M2-versie is niet zo groot, maar het voordeel van de M1-versie is dat je die bij veel winkels voor een veel lagere prijs kan vinden. Vaak zelfs voor minder dan duizend euro, waardoor de M1-versie ook nog steeds een goed alternatief is voor studenten. Hoef je nooit te videobellen, maakt het design je niet zoveel uit en gaat het jou erom dat je gewoon lekker snel kan werken voor een zo laag mogelijke prijs? Dan is de M1-versie voor jou de beste keuze.

MacBook Air M1 review

Het M1-model uit 2020 is voorzien van Retina-scherm en dankzij de Apple Silicon-chip zie je er tijdens videobellen beter uit. Dit model heeft bovendien een Touch ID vingerscanner om makkelijk te kunnen inloggen en is voorzien van usb-c-poorten. Hou er dus wel rekening mee dat je voor sommige accessoires een adapter nodig hebt.

Bekijk ook onze 13-inch MacBook Air M1 2020 review en lees onze vergelijking tussen de M2 MacBook Air en M1 MacBook Air, om te weten wat precies de verschillen zijn tussen deze modellen. Met een adviesprijs van €1.219,- (€1.099,- met studentenkorting) is dit model een stuk goedkoper dan de M2-versie. Maar zoals gezegd ben je bij andere winkels vaak nog veel goedkoper uit:

Prijzen MacBook Air M1 (2020)


Voor intensief gebruik: MacBook Pro met M2/M3 Pro

Moet je zwaardere programma’s gebruiken zoals Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator, dan heb je een wat krachtiger laptop nodig. Maar je wil natuurlijk niet inleveren op draagbaarheid. Je komt dan uit bij de 14-inch MacBook Pro met keuze uit de M2 Pro/Max-chip (begin 2023) of de M3 Pro/Max-chip (eind 2023). Deze modellen hebben actieve koeling, waardoor ze wat beter te belasten zijn.

De MacBook Pro is wel iets prijziger dan de MacBook Air. De belangrijkste reden om voor dit model te kiezen, zijn naast de snellere processor en de actieve koeling de langere batterijduur.

MacBook Pro M3 Pro/M3 Max kleuren

De MacBook Pro beschikt uiteraard over een Retina-scherm voor het haarscherp bewerken van foto’s en video’s. Je kunt zelf je MacBook Pro samenstellen op basis van de specificaties die jij zoekt. Deze MacBook is wel iets zwaarder dan de andere modellen, maar met zo’n 1,5 kilo is hij nog steeds erg draagbaar.

Prijzen 14-inch MacBook Pro M3 Pro/Max (eind 2023)

De MacBook Pro is erg geschikt als studentenlaptop voor mensen die met een technische studie of een studie op het gebied van design en multimedia bezig gaan. Voor studenten die meer schermruimte nodig hebben is er de 16-inch MacBook Pro.

Prijzen 16-inch MacBook Pro M3 Pro/Max (eind 2023)

Lees ook de verschillen tussen de M2 MacBook Pro en M2 MacBook Air.

Bekijk ook

De M2 MacBooks vergeleken: verschillen tussen de MacBook Air en MacBook Pro van 2022

Op zoek naar een MacBook met M2-chip? Dan kan je momenteel kiezen uit twee modellen. In deze vergelijking zetten we de verschillen tussen de M2 MacBook Air en M2 MacBook Pro uit 2022 voor je op een rij. Welke past het beste bij jou?

Bekijken: MacBook Pro 14-inch (vanaf €2.029,-)

Voor het zwaarste werk: MacBook Pro met M2/M3 Max

Ben je grafische student en werk je met veel programma’s tegelijk? Dan is de krachtigere 14- of 16-inch MacBook Pro met M3 Max-chip wat voor jou. Maar pas op: je moet wel flink in de buidel tasten. Deze is beschikbaar vanaf zo’n €4.049,- en dat is een flinke smak geld voor een student. Maar als je extra flexibel wil zijn in je werkplek en kracht zoekt? Dan zul je er geen spijt van hebben. De 14- en 16-inch MacBook Pro van eind 2023 hebben een Apple M3 Max-chip voor razendsnelle rekenkracht en grafische prestaties. Standaard krijg je meteen 1TB SSD-opslag. Het toetsenbord is helemaal zwart uitgevoerd en heeft een vertrouwd schaarmechanisme. Ook als je veel typt hoef je dus niet bang te zijn dat de toetsen vast blijven zitten.

MacBook Pro M3

De MacBook Pro met M3 Max-chip is behoorlijk krachtig en heeft een 14-core CPU en een 30-core GPU. Ook krijg je standaard 36GB centraal geheugen. Dit kun je nog verder opvoeren naar een 16‑core CPU en een 40‑core GPU, met wel 128GB centraal geheugen en 8TB SSD-opslag. De prijs gaat dan omhoog naar meer dan €8.000,- maar gelukkig krijg je onderwijskorting en pakt het voor jou net iets goedkoper uit .

Bekijken: MacBook Pro M3 Max (adviesprijs vanaf €4.049,-)

Goedkoper alternatief: tweedehands MacBook

Wil je wel alle voordelen van de MacBook Air- en MacBook Pro-modellen, zoals het strakke design, goede display en superkrachtige specs, maar voor een lagere prijs? Kijk dan eens naar een tweedehands MacBook. Er zijn genoeg mensen die de MacBook Pro M2 Pro/Max van begin 2023 hebben gekocht, om er na een paar maanden achter te komen dat er alweer een opvolger was. Zij willen eigenlijk wel upgraden en dat biedt jou een mooie kans om er eentje op de kop te tikken, die weinig is gebruikt en nog redelijk nieuw is. Maar het scheelt toch al snel een paar honderd euro.

Bekijk ook

Tweedehands MacBook: waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een tweedehands MacBook? Doe geen miskoop en gebruik onze checklist met aandachtspunten om een gebruikte MacBook zonder risico's te kopen. We vertellen waar je op moet letten als je je MacBook tweedehands aanschaft en bij welke aanbieders je zoal terecht kunt.

Meer zekerheid: refurbished voor studenten

Naast een volledig nieuw exemplaar kun je natuurlijk ook kiezen voor een refurbished MacBook. Dit zijn gebruikte modellen, die helemaal zijn opgeknapt. Ze zijn nagekeken, schoongemaakt en functioneren weer als nieuw. Je kunt terecht bij diverse aanbieders. Het aanbod varieert, maar als je er snel bij bent voordat het nieuwe studiejaar begint heb je de meeste keuze.

Dit zijn betrouwbare aanbieders van refurbished producten:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Vooral Rebuy heeft vaak wel wat modellen op voorraad. Dat komt omdat deze aanbieder in heel Europa actief is en dus op veel grotere schaal gebruikte exemplaren kan opkopen.

Bekijk ook

Refurbished MacBook kopen of beter niet? Dit is ons koopadvies

Met een refurbished MacBook kun jij je een echte MacBook veroorloven, zonder dat je enorm veel geld kwijt bent. Met een refurbished MacBook weet je dat de laptop compleet is nagekeken, schoongemaakt en van nieuwe onderdelen voorzien. Maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten bij aanschaf.

Wil je nog meer weten, of wil je na het lezen van deze gids meteen een MacBook kopen? Bekijk dan de MacBook die jou het meeste aanspreekt:

Waarop letten bij een MacBook voor studenten?

Wil je een MacBook voor je studie kopen, dan moet je rekening houden met een aantal punten:

#1 Het beste MacBook-schermformaat voor studenten: 13/14-inch

Apple heeft in feite vier schermformaten: 13-, 14-, 15- en 16-inch. Binnen 13-inch zijn er nog wel variaties: er zijn 13,3-inch uitvoeringen (M1 MacBook Air en M1/M2 MacBook Pro) en 13,6-inch versies (de M2/M3 MacBook Air).

Voor de meeste studenten zal de keuze zijn tussen 13-inch en 14-inch, de meest gangbare formaten. Weet je niet wat je moet kiezen, dan raden we aan om voor 13-inch te gaan. Deze modellen bieden namelijk de beste afweging tussen draagbaarheid, gebruiksduur en aanschafprijs. Een 13-inch MacBook is groot genoeg om comfortabel het scherm te kunnen aflezen. Moet je geconcentreerd werken, dan kun je relatief goedkoop een extern scherm aanschaffen die je thuis op je bureau neerzet, om aan werkstukken en verslagen te werken. Alleen als je een studie doet waarbij je met grote grafische afbeeldingen of videobewerking te maken krijgt, kan een groter scherm handig zijn. Hou er rekening mee dat een 15- of 16-inch MacBook ook meteen een stuk duurder is. Het kan dan goedkoper zijn om voor het zware werk een extern beeldscherm aan te schaffen.

Heb je gekozen voor 13-inch, dan heb je nog de keuze uit Air (lichte en gemiddelde werkzaamheden) of Pro (het iets zwaardere werk). Wil je toch een groter display om makkelijker aan te werken, maar is al die extra rekenkracht van de Pro-modellen voor jou veel teveel van het goede, dan is de 15-inch MacBook Air een goede tussenoplossing.

#2 Het beste MacBook-gewicht voor studenten: 1,2 kg

Omdat je als student vaak onderweg bent wil je een laptop die zo licht mogelijk is. De 13-inch MacBook Air komt dan het eerste in aanmerking. Deze weegt rond de 1,2 kilo. Een stapje hoger zijn de 15-inch MacBook Air en de 14-inch MacBook Pro, die beide rond de 1,5. kilo wegen. De 16-inch MacBook Pro is een echte zwaargewicht, want die weegt meer dan 2 kilo. Het ligt er maar net aan of je veel met je MacBook gaat reizen en of je het prima vindt om dit extra gewicht in een rugzak te dragen.

#3 De beste kleur voor een studentenlaptop: spacegrijs of zilver

Kleur is uiteraard heel persoonlijk, maar wil je de maximale flexibiliteit, dan raden we aan om spacegrijs te kiezen. Mocht je later van plan zijn om je MacBook weer te verkopen, dan ben je het beste af met een neutrale kleur. Zilver is altijd de gebruikelijke kleur voor MacBooks geweest, maar spacegrijs of middernacht bij de nieuwe MacBook Air is tegenwoordig dé kleur die iedereen wil hebben. Daardoor krijg je in no-time een mooie prijs op het moment dat je je MacBook weer wilt doorverkopen.

Bij de MacBook Air kun je daarnaast kiezen voor de kleuren sterrenlicht (M2) of goud (M1). Lekker opvallend en prima als je van plan bent je MacBook langere tijd te gebruiken, maar minder populair als tweedehands model.

MacBook Air 2020 review: bijna dichtgeklapt

#4 De beste processor: Apple Silicon

Apple zat de afgelopen jaren in een overgangsfase van Intel naar de in eigen huis ontworpen Apple Silicon-chips. Je iPhone en iPad draaien al jarenlang op chips die door Apple zelf zijn ontworpen, maar bij de Mac is dat pas sinds eind 2020 het geval. Toch is het aan te raden om bij een nieuwe MacBook altijd voor Apple Silicon te kiezen. De grootste voordelen zijn de langere batterijduur en de razendsnelle prestaties. Qua batterijduur kan het zomaar 5 tot 6 uur schelen! Daarnaast komt het steeds vaker voor dat nieuwe macOS-functies alleen op Apple Silicon werken.

Lees ook ons artikel over het kiezen tussen een Intel of Apple Silicon Mac, waarin we de voor- en nadelen van beide aan je voorleggen.

Bekijk ook

Mac met Intel of Apple Silicon: welke moet je kiezen?

Apple verkoopt zelf geen Macs met Intel meer. De overstap naar Apple Silicon-chips is afgerond. Wel kan je bij externe partijen nog een Intel Mac kopen. Sta je voor de keuze welke van de twee je moet kiezen, dan helpen we je op weg met dit artikel!

#5 De ideale opslag voor een studie-MacBook: 256GB als minimum

Tegenwoordig heeft elk MacBook-model minimaal 256GB opslag. Dit is genoeg als je besluit om de meeste documenten online op te slaan. Dat laatste is wel zo verstandig, aangezien je niet wilt dat je belangrijke werkstukken kwijtraakt op het moment dat je MacBook wordt gestolen of kapot gaat.

Eigenlijk heb je niet zoveel lokale opslag op je MacBook nodig, maar als het qua budget lukt raden we aan om één stapje hoger te gaan, namelijk 512GB. Je hebt dan wat meer armslag om documenten lokaal op te slaan, zodat je er offline aan kunt werken. Uiteraard ligt dit wel aan het type studie dat je doet. Heb je veel softwarepakketten nodig die ruimte innemen, of moet je met grote bestanden werken, dan is meer opslag uiteraard beter.

Uiteraard maak je regelmatig een backup van je MacBook met de ingebouwde Time Machine-functie. Die backups kun je bewaren op een externe harddisk of een NAS. Omdat je op je studentenkamer waarschijnlijk niet zo snel een NAS zult plaatsen is een externe harddisk of portable SSD de beste keuze. Je kunt kiezen uit meerdere modellen, merken en prijsniveau’s.

#6 Processorkracht en werkgeheugen: zo krachtig mogelijk

Wat processor en werkgeheugen (RAM) betreft is het met de komst van Apple Silicon makkelijker om advies te geven. Kies je voor een MacBook met Apple Silicon, vinden we voor studenten de M2-chip de beste keuze, maar als je wilt besparen zou je ook nog voor de M1-chip kunnen kiezen. Voor grafische studies is de M3-chip weer geschikter, maar deze MacBooks zijn wel flink duurder.

Het andere aspect waar je dan nog uit kan kiezen is de hoeveelheid opslag en werkgeheugen. 8GB RAM is de standaard, maar als je je het kan veroorloven vinden we 16GB net wat toekomstbestendiger. Zeker als je van plan bent om op de lange termijn wat zwaardere programma’s wil gebruiken.

Bekijk ook

Hoeveel RAM heeft jouw MacBook nodig? Je kunt het makkelijk checken

Heb je nu wel of niet genoeg aan 8GB RAM? En is een upgrade naar 16GB RAM dan zinvol? Je kunt dit gemakkelijk achterhalen door naar de geheugendruk van je huidige Mac te kijken.

Het heeft vaak wel zin om iets extra te betalen voor een wat snellere processor of meer RAM, maar overdrijf het niet. Een volledig opgepimpte MacBook Pro kan al snel duizenden euro’s gaan kosten en dat heb je voor je studie waarschijnlijk niet nodig.

Werkgeheugen (RAM) moet je meteen goed kiezen, omdat het achteraf vaak niet te upgraden is. RAM staat voor Random Access Memory. Het is het korte termijn-geheugen van je MacBook en het wordt gebruikt voor opslag van data door toepassingen die je gebruikt. Hoe meer geheugen, hoe sneller de MacBook toegang heeft tot die data. Hoe meer software je gelijktijdig wilt gebruiken, hoe meer RAM je nodig hebt. Bij twijfel (als je budget het toelaat) zouden we kiezen voor één stapje hoger.

#7 Bescherming van je MacBook tijdens de studie: zoveel mogelijk

Je MacBook is een behoorlijke investering. Het is misschien wel de duurste aankoop die je ooit in je leven hebt gedaan. Zorg er dan ook voor dat hij zo goed mogelijk beschermd is. Dat kan op twee manieren: met een goede hoes en door extra garantie af te sluiten.

Met AppleCare+ kun je de garantie van je MacBook verlengen tot drie jaar. Je hoeft hier echter niet haastig over te beslissen: je kunt in de loop van het eerste jaar op elk moment AppleCare+ erbij aanschaffen. Het kost een paar honderd euro extra, maar als je regelmatig problemen met je MacBook hebt kan het een lifesaver zijn. Duik ook even in de mogelijkheden van een MacBook-verzekering. Soms valt de MacBook onder je inboedelverzekering, soms heb je er een aparte kostbaarhedendekking voor nodig. Mogelijk biedt jouw school of universiteit ook iets aan.

Alles over een MacBook kopen lees je in ons aparte artikel. Als je er nog niet over uit bent welke MacBook bij jou past, dan kun je MacBooks vergelijken.

Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Liever een iPad voor je studie? Sommige studenten kunnen ook met een iPad prima uit de voeten. Helemaal als je alleen maar wat hoorcollege’s hoeft te volgen en wat aantekeningen hoeft te maken, kan een iPad meer dan voldoende zijn.

Bekijk ook

iPad voor studenten: dit is de beste keuze voor je studie

Welke iPad is het beste voor studenten? Waarom kun je beter wel of niet een iPad voor je studie kiezen? In deze gids geven we de beste tips voor een studenten iPad. Waar moet je op letten en welke past het beste bij jou?

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro