Mac OS Leopard uitgesteld wegens iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

leopard.jpgApple heeft bekendgemaakt dat Mac OS X 10.5 (Leopard) pas in oktober beschikbaar zal zijn. Dit is gedaan om voorrang te kunnen geven aan de iPhone. De iPhone moet in juni beschikbaar zijn en Apple heeft nu een aantal belangrijke programmeurs tijdelijk overgeheveld naar het telefoonteam. De iPhone bevat geavanceerde software. Omdat op tijd af te hebben, moeten voldoende resources worden ingezet. De iPhone draait op een ingeperkte versie van Mac OS X, waardoor er genoeg kennis in huis is.

De functionaliteit van Leopard is wel in juni afgerond, maar Apple kan niet de kwaliteitsgaranties geven die gebruikers van ze gewend zijn. Extra testactiviteiten moeten blijven liggen tot na de iPhone-release. Eigenlijk werd het uitstel al verwacht, ook al zei Apple vorige maand nog dat Leopard “volgens eerdere beloften” op tijd klaar zou zijn – dat wil zeggen: vlak voor de zomer. De volledige functionaliteit van Leopard is nog steeds niet helemaal bekendgemaakt, dus we kunnen in het najaar nog verrassingen verwachten.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.