‘In OS X 10.12 ontgrendel je je Mac met Touch ID van de iPhone’

Apple is bezig om te zorgen dat je je Mac kunt ontgrendelen met de Touch ID-sensor van de iPhone. De functie zou in OS X 10.12 ingebouwd moeten worden.

Zou het niet handig zijn als je je Mac kon ontgrendelen met Touch ID? In OS X 10.12 wordt dat wellicht mogelijk: Apple is bezig om de Mac te ontgrendelen met een iPhone. Het werkt met Touch ID, zodat je veel minder vaak je wachtwoord hoeft in te tikken.


touch-id-vinger

Mac ontgrendelen met Touch ID

Soortgelijke oplossingen bestaan overigens al: met de Knock-app kun je toegang krijgen tot de Mac door op het bureau te kloppen. Bij de oplossing van Apple hoef je alleen je vinger op de Touch ID-sensor van de iPhone te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=iDerMv5yAmY

Apple zou ook nog werken aan een ander idee, waarbij je je Apple Watch kunt gebruiken om de Mac te ontgrendelen. Op die manier krijg je toegang tot je Mac, zelfs als de iPhone niet in de buurt is. Ook dit idee heeft Knock al eens uitgewerkt, waarbij gebruik werd gemaakt van de Bluetooth-verbinding. Knock vereist een iOS-app en bijbehorende Mac-app, maar Apple zou de functie standaard al beide apparaten kunnen inbouwen.

Touch ID in de Mac

In het verleden waren er wel eens geruchten dat Apple een Touch ID-sensor in de Mac zou willen inbouwen. Maar dat is vrij ingrijpend voor het design. De oplossing waarbij je een iPhone kunt gebruiken om een nabije Mac te ontgrendelen, is veel eleganter. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Bluetooth LE. Wie een Apple Watch heeft, kent het principe misschien al: je hoeft de pincode op de Apple Watch niet handmatig in te voeren, als de iPhone al ontgrendeld is.

Apple kan de Touch ID-sensor op de iPhone ook gebruiken om betalingen in webshops goed te keuren, als iemand met Apple Pay wil afrekenen.

OS X 10.12: veel nieuwe functies?

Bij OS X 10.11 El Capitan lag de nadruk sterk op interne verbeteringen. Daarom is het aannemelijk dat Apple bij OS X 10.12 wat meer naar zichtbare functionaliteit kijkt, zoals een slimmere methode om te ontgrendelen. Ook wordt gesproken over Siri op de Mac en verbeteringen in de Foto’s-app en iTunes. Afbeeldingen van het Siri-icoontje voor de Mac lekten gisteren uit.

Er bestaat altijd de kans dat Apple op het laatste moment beslist om bepaalde functies niet in een release op te laten nemen, omdat ze tegen onverwachte problemen aanlopen. We gaan zien wat het uiteindelijk is geworden tijdens de keynote van WWDC 2016, op 13 juni.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.