Liquipel: een waterwerende laag voor op je iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

LiquipelEr is vaak maar een enkele valpartij in een bak water nodig om een iPhone onbruikbaar te maken. In riskante situaties is dit goed te voorkomen door een speciale waterdichte case te gebruiken, maar je bent waarschijnlijk niet voorbereid op dat ene moment waarop je hem in een waterplas laat vallen. Liquipel biedt een mogelijke oplossing: door je iPhone van binnen en buiten te bespuiten met een waterwerend middel, wordt hij beschermd zonder dat je een case gebruikt.

Hoewel Liquipel waterwerend genoeg is om de iPhone te laten functioneren terwijl hij in een bak water ligt, raadt de maker af om de iPhone moedwillig met de coating onderwater te gebruiken. De spray moet vooral je iPhone redden in de situaties dat hij per ongeluk waterschade zou opleveren.

Om je iPhone in het waterwerende middel te hullen moet je hem opsturen naar het kantoor van Liquipel, waar ze zowel de binnen- als buitenkant waterdicht maken. Hierdoor ben je de iPhone ook een tijdje kwijt: Amerikaanse klanten hoeven slechts een of twee dagen te wachten, maar met internationale verzendkosten vermoeden wij dat een Nederlandse iPhone wel een paar weken op zich kan laten wachten. Een behandeling voor je iPhone kost 59 dollar. Hoeveel verzendkosten daar bovenop komen is nog niet helemaal duidelijk: toen wij probeerden een bestelling te maken liepen we tegen wat technische problemen op de website aan. Nederland stond echter wel in de lijst van mogelijke landen.

Eerder schreven we over NeverWet, een soortgelijke oplossing.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.