Verbeterd LG UltraFine 5K-display weer te bestellen met levering vanaf 8 maart

Het verbeterde LG UltraFine 5K-scherm is nu weer te bestellen met een kortere levertijd. De levering werd begin februari uitgesteld, maar het vernieuwde scherm lijkt volgende week weer te worden geleverd.

Het LG UltraFine 5K-scherm is weer te bestellen met een kortere levertijd. Als je het nieuwe LG-scherm nu bestelt, heb je hem namelijk tussen 8 en 15 maart in huis. Het scherm had last van nogal wat problemen, waardoor hij tijdelijk uit het schap gehaald werd waardoor de levertijden opgelopen waren tot vijf a zes weken.


LG UltraFine 5K-display met MacBook Pro.

LG UltraFine 5K met kortere levertijd

Het LG ULtraFine 5K-scherm werd tegelijk met de nieuwe MacBook Pro aangekondigd. Aangezien Apple zelf gestopt is met het maken van eigen Thunderbolt-schermen, werd LG ingeschakeld om geschikte schermen te produceren die prima passen bij de nieuwe MacBook Pro. De 4K-versie kwam redelijk snel beschikbaar, maar op de 5K-variant van het UltraFine-display moesten we wachten tot 20 december. Al snel doken er problemen op, waardoor het scherm zijn verbinding verloor en zelfs MacBook’s liet vastlopen. Interferentie van RF-signalen was de boosdoener en zorgde voor verstoring. LG gaf het probleem toe en zei het opgelost te hebben met betere bescherming tegen dit soort straling in nieuwe modellen.

Bekijk ook

LG lost problemen met UltraFine 5K-display op met verbeterde bescherming

LG gaat het probleem met het UltraFine 5K-scherm oplossen. Modellen die vanaf februari 2017 geproduceerd worden, zijn voorzien van betere bescherming.

Als gevolg daarvan werd het 5K UltraFine-display uit het schap gehaald. Modellen die bij Apple op voorraad waren moesten terug, waardoor de levertijd begin februari opliep van vijf tot zes weken. Nu blijkt dat de levertijd weer flink teruggelopen is. Als je het LG UltraFine 5K-scherm nu bestelt (durf jij het nog aan?), heb je deze voor €1.049 tussen 8 en 15 maart in huis. Deze versie heeft dus een verbeterde bescherming, waardoor de problemen waar veel mensen klachten over hadden tot het verleden moeten behoren. De 4K-variant kost €561 en heeft momenteel een levertijd van drie tot vier weken.

Bekijk ook

Levertijd LG UltraFine 5K-beeldscherm loopt op naar 5-6 weken

De levertijd van de LG UltraFine 5K loopt op naar 5 tot 6 weken, terwijl de fabrikant probeert alle nog niet uitgeleverde modellen te repareren.

LG lijkt dus haast gemaakt te hebben, gezien de levering veel eerder komt dan de eerder gestelde vijf tot zes weken. Apple moest ook wel, want er de grote kortingsactie op USB-C-accessoires en deze LG-schermen loopt nog maar tot 31 maart. Hoewel het scherm wel al die tijd gewoon te bestellen was, is het maar beter dat LG de problemen voor het einde van de kortingsactie volledig opgelost heeft. Als er straks niet nog meer klachten komen van nieuwe gebruikers.

Bekijk ook

Apple verlaagt prijzen van USB-C-adapters, 4K- en 5K-schermen en dat scheelt een hoop!

Apple heeft de prijzen van diverse adapters, USB-C- en Thunderbolt 3-accessoires en de LG 4K- en 5K-schermen verlaagd, als antwoord op de luide kritiek.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.