Leveranciers verwachten iPhone 7 met dubbele lens en stereo speakers

Leveranciers van Apple houden er rekening mee dat Apple de iPhone 7 voorziet van twee camera's en twee stereo speakers.

Chipmakers zoals Cirrus Logic en Analog Devices (ADI) houden er rekening mee dat Apple een iPhone 7 met dubbele camera en stereo speakers gaat uitbrengen. Ze hebben bij hun partners productiecapaciteit gereserveerd waaruit dat blijkt. Cirrus Logic zou daarbij dubbele speakers voor de iPhone 7 maken. Als de 3,5mm koptelefoonaansluiting verdwijnt is er ruimte om aan de onderkant van de iPhone een tweede speaker te maken.


iPhone 7-concept dubbele camera

Al eerder gingen geruchten dat Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting wil opofferen om voortaan alle audio via de Lightning-aansluiting te laten lopen. Bovendien kun je bij de iPhone 7 ook Bluetooth oordopjes gebruiken, net als bij eerdere modellen.

Bekijk ook

iPhone 7: alles over dit toestel uit 2016

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

Sommige uitvoeringen van de iPhone 7 of iPhone 7 Plus zouden ook een dubbele camera hebben. ADI levert daarvoor componenten. De technologie zou gebaseerd kunnen zijn op die van LinX, wat een betere kwaliteit foto’s moet opleveren. Apple nam LinX een tijd geleden over. Het bedrijf werkte aan een camera met spiegelreflex-kwaliteit voor smartphones. Een dergelijke camera zou Apple ook in een toekomstige iPhone kunnen inbouwen. De smartphone-camera’s van LinX gebruiken meerdere lenzen om een beeld vast te leggen. Door de beelden vervolgens te combineren ontstaat één foto van hoge kwaliteit. Omdat de lenzen zo compact zijn zou Apple een behuizing zonder uitpuilende cameralens kunnen maken.

A9 in iPhone 5se, A9X in iPad Air 3
Voor de A10-chips zou Apple uitsluitend willen samenwerken met TSMC, waarbij Samsung aan de kant wordt gezet. Dit gerucht circuleerde al eerder. Over processoren gesproken: de iPhone 5se krijgt waarschijnlijk een A9-chip en de iPad Air 3 een A9X-chip. Die laatste werd al gebruikt in de iPad Pro. Over de prestaties van beide apparaten hoeven we ons in ieder geval weinig zorgen te maken, want in benchmark-tests presteren deze processoren als de beste.

Bekijk ook

Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2016 om 21:22
Onderwerp
Categorie
Geruchten

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.