Deze Apple-koptelefoon werkt zowel bedraad als draadloos

Krijgt de iPhone 7 nou wel of geen koptelefoonaansluiting? Apple lijkt in ieder geval bezig te zijn met een koptelefoon die door een enkele draad zowel stroom als geluid kan ontvangen, terwijl hij ook draadloos te gebruiken is.

iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting
Het is misschien wel het meest besproken gerucht rondom de iPhone 7: krijgt deze nou wel of geen koptelefoonaansluiting? Het begint er nu toch echt op te lijken dat de nieuwe iPhone 7 het zonder deze aansluiting moet doen, maar is dat wel zo erg? Een nieuw Apple-patent omschrijft een koptelefoon die zowel met een draad als draadloos werkt, terwijl het apparaat opgeladen kan worden terwijl hij ook muziek afspeelt.

Koptelefoon zowel bedraad als draadloos

In het patent is een koptelefoon te zien die zowel met een draadje als zonder draadje verbonden kan worden aan een iPhone. Via een bepaalde aansluiting kan de koptelefoon zowel analoge als digitale signalen oppikken. De omschreven aansluiting heeft veel overeenkomsten met Apple’s Lightning-aansluiting, waar nu al enkele koptelefoons voor verschenen zijn zoals de Philips Fidelio M2L.

Bekijk ook

Review: Philips Fidelio M2L is een koptelefoon met Lightning-aansluiting

Waarom je koptelefoon aansluiten op de audiopoort, als je ook een Lightning-connector hebt? De Philips Fidelio M2L belooft een superieure geluidskwaliteit. Of dat ook zo is, lees je in onze review.

Volgens het patent kan de kabel zowel stroom als geluid naar de koptelefoon doorvoeren, zonder dat de geluidskwaliteit minder wordt. Dankzij verschillende onderdelen in de koptelefoon, zoals de batterij en de draadloze ontvanger, kun je hem ook compleet draadloos gebruiken.

Patent van een koptelefoon met een speciaal draadje die ook draadloos kan.

In de afbeeldingen is een klassieke koptelefoon te zien, maar het patent beschrijft ook andere modellen die volgens deze methode kunnen werken, zoals in-ear oortjes. Het patent past in ieder geval goed bij de eerdere geruchten rondom de iPhone 7, waarin gesteld werd dat de koptelefoonaansluiting ontbreekt. Recente geruchten over de iPhone 7 gaan vooral over de dubbele camera en de eventuele Smart Connector.

Bekijk ook

Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 april 2016 om 12:52
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.