Knutselen: maak van je iPhone een 3D-hologramprojector

· Lars Paymans

iPhone-hologram-maken
Als je bovenstaande titel gelezen hebt verwacht je waarschijnlijk een lastige gids waarin al je technische kennis op de proef wordt gesteld. Niets is minder waar met deze huisgemaakte projector, die je in vijf minuutjes in elkaar zet.

YouTuber Mrwhosetheboss heeft een korte tutorial online gezet van zijn idee, waarin hij op een duidelijke manier laat zien hoe je dit toffe trucje uitvoert.

CD-hoesje, mes en plakband

Het enige wat je nodig hebt voor deze hologramprojector is een oud CD-hoesje, een schaar, mes, papier en pen en wat plakband.

Door de juiste afmetingen uit het plastic CD-hoesje te snijden ontstaan er een paar doorzichtige vlakken, die je met tape aan elkaar plakt. Deze zet je vervolgens op je iPhone weg en met de juiste video ontstaat er een hologram in het midden van deze projector.

Het toffe hieraan is dat het om een 3D-hologram gaat, waar je dus gewoon omheen kunt lopen. Het enige nadeel is dat je er natuurlijk de juiste video’s voor moet vinden die deze creatieve projector ondersteunen.

Indrukwekkend resultaat

Gelukkig zet Mrwhosetheboss er een aantal in de videobeschrijving en zoals de video op het einde laat zien is het resultaat erg indrukwekkend. Zeker als je het licht uitdoet waardoor de randen van de projector wegvallen. Maak je dus nuttig op deze zomerse vakantiedag en voor je het weet zit je naar een hologram van een kwal of vuurwerkshow te kijken.

Lees ook: Doe het zelf: een Apple Watch deurslot maken

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Schreef tussen mei 2015 en april 2016 als vaste redacteur voor iCulture. Lars probeert de 160GB van zijn iPod Classic tot de nok toe te vullen met goede muziek en is naast tech-nieuws ook geïnteresseerd in videogames.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.