Populaire Apps
Populaire Apps

Knoppenbalk van iPhone-apps: wat is het beste design?

· Gonny van der Zwaag

knoppen iphone appBijna alle iPhone-apps hebben onderin het scherm een (vaak zwarte) balk met diverse knoppen. De indeling van die knoppen is heel verschillend en de icoontjes die erop staan, maken soms goed duidelijke welke functie er wordt bedoeld, al zijn er ook ontwikkelaars die de plank volledig misslaan. Maar hoe moet het precies? De Zweedse designer Petter Silfver heeft zich over de knoppenbalk van iPhone-apps gebogen en geeft zijn mening in een blogposting op Significant Pixels. Petter geeft ook tips over ontwikkelaars die nog twijfelen of ze wel de juiste knoppenbalk hebben gemaakt.

Om de balk overzichtelijk te houden, moet je bijvoorbeeld niet meer dan 5 menuknoppen opnemen. Ook moeten opschrift en icoontje goed bij elkaar passen. En er moet sprake zijn van consistentie. Originaliteit is niet altijd gewenst. Als je een favorietenknop wilt gebruiken, is het bijvoorbeeld slim om een knop met sterretje te kiezen. Petter geeft diverse voorbeelden en legt ook uit hoe het niet moet, met de app Color als afschrikwekkend voorbeeld.

Meer info: Significant Pixels

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.