Joy for Spotify: bedien Spotify afspeellijsten op je Apple Watch

Afspeellijsten zijn een populair middel waarmee Spotify-gebruikers hun muziek consumeren. Hoog tijd dus voor een app die het handig maakt om dit op je pols te bedienen.

Joy-for-Spotify-icon
Je kunt de Snelle Blik van Apple’s Muziek-app al gebruiken om je Spotify-nummers te pauzeren of het volume te wijzigen, maar voor afspeellijsten zul je je iPhone erbij moeten pakken. Dankzij een nieuwe app kan het makkelijker. Gratis app Joy for Spotify heeft een handige Watch-app gemaakt, waarmee je snel je afspeellijsten door kunt bladeren op je pols.


Omdat Spotify zelf (nog?) geen Apple Watch-app heeft, zullen we het met de creaties van derden moeten doen. Joy for Spotify richt zich op ede eerste plaats op stembesturing voor Spotify, zodat je gemakkelijk in de auto een ander nummer kunt selecteren.

Joy-for-Spotify-Watch Joy-Spotify-Watch

Spotify Premium verplicht

Ondertussen is de Apple Watch-app een handig hulpmiddel voor de Spotify-luisteraar die regelmatig afspeellijsten beluistert. Om hiervan gebruik te maken heb je wel een Spotify Premium-abonnement nodig, waarschijnlijk omdat niet-Premium leden alleen afspeellijsten kunnen shuffelen op hun iDevice, wat het nut van de app een beetje overbodig maakt.

Ben je lid van Spotify, dan is het een app die het bekijken waard is. Zodra je jouw account gekoppeld hebt kun je vanuit de Watch-app op het microfoontje tikken om een nummer of afspeellijst te selecteren. Handmatig door al je afspeellijsten scrollen op je Apple Watch gaat ook heel gemakkelijk, vooral omdat Joy for Spotify geen lange laadtijden heeft om je muziekcollectie op je pols te tonen.

Lees ook: iCulture vergelijkt: streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad

Bedankt voor de tip Mathijs!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.