Java-programmeurs kunnen met JaiPhon ook voor App Store ontwikkelen

Beheers je Java en wil je graag voor de iPhone applicaties ontwikkelen? Binnenkort komt er met JaiPhon een kit uit die Java naar de iPhone SDK om kan zetten, zodat je jouw applicaties gewoon in de App Store kan zetten.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft ervoor gekozen dat applicaties voor de iPhone enkel met de iPhone SDK kunnen worden gemaakt en die is alleen op Mac OS X te gebruiken. Jammer voor de vele andere ontwikkelaars die wel andere programmeertalen beheersen, maar geen Mac hebben. Inovaworks gaat er iets aan doen: ze zijn bezig met JaiPhon, een Java on iPhone development kit, die Java om kan zetten naar de iPhone SDK. We kunnen deze kit rond eind september, begin oktober verwachten.


De kit gaat wel geld kosten, maar als een applicatie succesvol is kun je de investering als ontwikkelaar snel weer terugverdienen. Het doel van Inovaworks was, om een vertrouwde IDE voor de ontwikkelaars te gebruiken, waar de ontwikkelaar al mee overweg kon, bijvoorbeeld Eclipse of Netbeans.
Ook wilden ze natuurlijk dat 100% van de applicaties gemaakt in Java correct naar de iPhone SDK overgezet kon worden. Om het de ontwikkelaars nog extra comfortabel te maken, willen ze dat er ook van de Xcode Instruments ‘tune-ups’ gebruik kan worden gemaakt.
Jammer dat ze op hun website niet meer informatie vrijgeven.

Het klinkt in ieder geval allemaal veelbelovend, laten we hopen dat het ook allemaal gerealiseerd gaat worden.

Via: Hugojpinto.com

Met dank aan Gilgamesh voor de tip!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:36
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.