iWebkit 5 maakt iPhone-geoptimaliseerde websites drie keer sneller

· Gonny van der Zwaag

iwebkitEr is een nieuwe versie van iWebkit verschenen, het raamwerk waarmee je zonder veel HTML- of programmeerkennis een mobiele website kunt maken, die geoptimaliseerd is voor de iPhone. Je website ziet er professioneel uit en kost weinig tijd om te maken. Bovendien is iWebkit gratis te downloaden en te gebruiken door websitebeheerders.

De code wordt als open source uitgebracht onder de GNU-licentie. Versie 5 is een belangrijke update geworden. Deze bevat nieuwe functies en een compleet herschreven core. Door gebruik te maken van CSS 3 zijn de websites die je maakt nu tot drie maal sneller geworden. Ook goed om te weten: de laatste versie houdt al rekening met de iPad.

iWebkit is sinds de lancering al meer dan 150.000 keer gedownload en wordt gemaakt door Johan van Wilsum en Christopher Plieger. Zij zoeken nog ontwikkelaars die willen meehelpen om het framework verder te ontwikkelen. Wil je ook met iWebkit bezig gaan, dan vind je op de website diverse tutorials. In feite hoef je alleen maar te knippen en te plakken, waarbij je dankzij thema’s en plugins toch een website kunt maken die niet dertien-in-een-dozijn is. De ontwikkelaars ontvangen graag een donatie als iWebkit bevalt, zodat ze het project kunnen voortzetten.

Eerst kijken hoe het eruit ziet? Er is een demo van iWebkit 5 die een goede indruk geeft en die meteen allerlei informatie biedt over het framework zelf. Bekijk bijvoorbeeld de App Store-demo of de iPod-demo die je kunt namaken.

Meer info: iWebkit
Via: mail en persbericht

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.