iUFO: iPhone-bestuurbare helikopter in vorm van een UFO

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iUFONa iPhone-bestuurbare speelgoedauto’s, helikopters en -insecten verkoopt iHelicopters nu ook een UFO die je met behulp van je iPhone kunt rondvliegen. In de praktijk is de iUFO wederom een helikopter, maar dan met een bol rond de rotoren om hem beter te beschermen. Volgens de makers is de iUFO ook veilig voor kinderen, vermoedelijk omdat de rotoren je minder snel een tik kunnen verkopen.

Om de iUFO te besturen met je iPhone sluit je een bijbehorend accessoire aan op de geluidspoort en download je de bijbehorende app. Je bestuurt de UFO door met een schuifbalk aan de linkerzijde van het scherm gas te geven en door heen en weer te bewegen met een virtuele joystick aan de rechterzijde. Je kunt ook de bewegingssensoren van je iPhone gebruiken om de UFO rond te laten vliegen.

De iUFO kan net als de helikopters van iHelicopters 8 tot 10 minuten in de lucht blijven hangen met een volle accu. Naast het uiterlijk van de UFO lijkt het nieuwe speeltje daarom geen denderende nieuwe functies met zich mee te brengen. Vermoedelijk is de UFO voor veel mensen enkel de investering waard als ze de eerder uitgebrachte helikopter nog niet in huis hadden.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.