‘iPod touch krijgt retina-beeldscherm en dubbele camera’

· Michel Lusthof

iPod touch met cameraDe nieuwe iPod touch krijgt een retina-beeldscherm en twee camera’s. Dat liet techblogger John Gruber gisteren weten op zijn blog Daring Fireball. Volgens de blogger kunnen we de nieuwe iPod touch al over ‘een paar weken’ verwachten. Gruber is doorgaans goed op de hoogte van Apple’s plannen en wist al veel productlanceringen correct te voorspellen.

Naar verwachting krijgt de nieuwe iPod touch, evenals de iPhone 4, de beschikking over een camera om foto’s en video’s mee te maken en een extra camera op de voorzijde voor FaceTime. In de laatste bèta van iOS 4.1 doken al aanwijzingen op voor FaceTime-gesprekken op basis van e-mailadressen en ook uit gelekte onderdelen bleek dit al eerder.

Volgens de blogger krijgt de nieuwe iPod touch ook hetzelfde 960×460-pixelscherm als de iPhone 4 heeft. Dit scherm is in staat om meer detail van bijvoorbeeld foto’s te laten zien. Of de nieuwe iPod touch naast hardware ook uiterlijkheden van de iPhone 4 over zal nemen is niet duidelijk.

Eerder deze week meldden we op iPhoneclub dat er voor volgende week een Apple-event gepland zou staan. Vooralsnog heeft Apple dit niet door middel van een officiële uitnodiging bevestigd. Als de nieuwe iPod touch inderdaad over een paar weken komt, lijkt het waarschijnlijk dat Apple het event alsnog in september gepland heeft, in plaats van de eerder genoemde half augustus.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Begon in 2010 voor iCulture te schrijven en werkt na enige omzwervingen weer als freelancer voor de site. Doet daarnaast vanaf september een pre-master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is tevens actief Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef ook voor andere techsites en -tijdschriften.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.