iPhone scoort gemiddeld in uitstoot straling

De iPhone scoort gemiddeld op het vlak van uitstoot van straling. Volgens een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie is die straling mogelijk kankerverwekkend.

Straling van de iPhoneDe iPhone scoort gemiddeld in de uitstoot van straling. Dat blijkt na een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) over de potentiële gevaren van de straling die vrijkomt van mobiele telefoons. Een team van 31 wetenschappers concludeerde dat “telefoonstraling mógelijk kankerverwekkend is voor mensen.” Eerder stelde WHO dat er geen aangewezen verband is tussen het gebruik van telefoons en een negatief effect op de gezondheid. Toestellen zoals de iPhone zouden in dezelfde categorie vallen als lood en uitlaatgassen.


Motorola scoort met twee verschillende toestellen het slechtst op een eind 2010 gehouden stralingsmeting van de Environmental Working Group. De Motorola Bravo en Motorola Droid 2 Global stoten de hoogste radiatie uit op het lichaam, met waarden van 1,59 en 1,58 watt met per kilogram respectievelijk. De Amerikaanse communicatiecommissie FCC heeft de toegestante grens op 1,6 W/kg gelegd. De iPhone 4 stoot 1,17 W/kg uit en de iPhone 3GS 1,19. De iPhone 3G scoort aanzienlijk beter met 1,03 W/kg. De Windows Phone 7-draaiende LG Quantum is koploper op dit gebied met slechts 0,35 watt per kilogram.

De waarden kunnen anders liggen afhankelijk van het gebruik van de telefoon. In augustus vorig jaar lieten we zien dat het op een bepaalde manier vasthouden van de iPhone van invloed kan zijn op de straling. Ook zijn er iPhone-hoezen die straling reduceren.

Apple’s eigen handleiding voor de iPhone 4 stelt dat je de iPhone in ieder geval 15 millimeter van je lichaam moet houden bij een telefoontje of bij een draadloze internetverbinding over een mobiel netwerk.

Straling is een probleem dat langer bekend is omtrent het gebruik van mobiele telefoons, maar tot dusver zijn er nog geen causale verbanden getrokken uit grootschalige onderzoeken tussen telefoonstraling en gezondheidsklachten.

Via AppleInsider

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.