‘iPhone populairste telefoon onder generatie Y’

· Bart Breij

Smartphone gebruik VSApple leidt de Amerikaanse smartphone-verkopen onder een van de doelgroepen die het meest intensief zijn smartphone gebruikt. Volgens het zesde jaarlijkse State Of Consumers And Technology Benchmark van Forrester bevat 29 procent van generatie Y, jongeren van 24 tot 32, een iPhone. Daarmee blijft Apple Samsung voor, waarvan 20 procent van die leeftijdsgroep een smartphone heeft. In totaal heeft 72 procent van generatie Y een smartphone.

De cijfers zijn van toepassing op de markt in de Verenigde Staten, waar het merkaanbod van mobiele telefoons sterk overeenkomt met dat van de markt in Europa. Het rapport van Forrester is tot stand gekomen op basis van enquêtes.

Generatie Y is verreweg de meest geavanceerde smartphone-gebruiker. Bijna iedereen in de doelgroep verstuurt minstens een sms per maand en heeft internettoegang op de telefoon. Ongeveer zeventig procent gebruikt de telefoon voor e-mail, checkt nieuws, sport, het weer en gebruikt sociale media. Een percentage dat overeenkomt met de smartphone-penetratie in de doelgroep.

Als het aankomt op een doorsnee van de Amerikaanse bevolking, is Samsung marktleider met 24 procent van de smartphones in handen. Apple volgt met 18 procent en staat daarmee gelijk met LG, dat ook 18 procent pakt. Motorola heeft 12 procent marktaandeel volgens het onderzoek, HTC 8 en Nokia en RIM beide 5 procent.

Via Readwrite

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.