iPhone opladen met usb-kabel of netbook-batterij

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

x-power 1Er zijn heel wat manieren om je iPhone op te laden: via het stopcontact, een externe batterij, een designerdock op je bureau, een usb-kabel of… de batterij van een netbook.

notebook-batterijLaten we beginnen met de usb-kabel: de X-Power 1 is een kabeltje met halverwege een oplaadbare batterij. Dat scheelt weer een extra hulpstuk meenemen: als je je synchronisatiekabeltje op zak steekt, heb je altijd een externe batterij achter de hand. Het handige is ook, dat je nooit vergeet om de reservebatterij op te laden, want dat gebeurt automatisch zodra je je iPhone aansluit om te synchroniseren. Zo’n kabel levert volgens de leverancier 4,5 uur extra spreektijd (via 3G), 270 uur standbytijd, 20 uur audio luisteren en 6 uur videokijken op. De kabel is verkrijgbaar in lengtes van 6, 20 en 30 inch.

Een heel andere manier om je iPhone op te laden, is via de batterij van een oude netbook. Op de foto hieronder is de batterij van de MSI Wind gebruikt om de iPhone via een usb-poort aan te sluiten. Het opladen van een iPhone 3G duurde 2:22 uur en daarmee was de batterij van de MSI Wind nog maar voor de helft leeggeraakt. Je kunt ook andere apparaten opladen via de 12 Volts-aansluiting.

Meer info: Gizmodo

Liever een andere oplaadmethode? Bekijk dan eens de subcategorie ‘Batterij’ in onze iPhoneclub Accessoireshop.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.