iPhone opladen met een t-shirt

· Gonny van der Zwaag

t-shirt opladen orangeBritse operators verzinnen allerlei manieren om tijdens het Glastonbury muziekfestival zichzelf in de kijker te spelen. Vodafone komt langs met een monstertruck waarmee ze 2.000 toestellen tegelijk kunnen opladen. Maar Orange kiest voor een iets persoonlijker oplossing – die bovendien heel bijzonder is. Ze brengen een t-shirt uit, die elektrische lading genereert door het geluid om je heen. Op zo’n muziekfestival is er genoeg herrie, dus het moet lukken om je iPhone steeds opgeladen te houden. De technische details zijn nog wat onduidelijk, maar het zou werken met piëzo-elektronica en het absorberen van trillingen.

Orange schrijft erover:

Mobile phone giant Orange has released a prototype t-shirt which powers mobiles while festival-goers watch bands in action. Users can plug their phone in to the t-shirt, which uses noise-responsive technology, for a quick top-up charge whenever they need it. Orange will be conducting live testing of the gadget on site at the festival to see which acts are the “best to charge to” around the Spirit of 71 stage.

Het gaat dus voorlopig om een test en het is niet zo dat de shirts bij honderden stuks tegelijk worden uitgedeeld.

soundcharge orange

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.