iPhone op de fiets: LiveRider Kit en Smart Bike

· Gonny van der Zwaag

liverider kitEr zijn al langere tijd fietshouders voor de iPhone te koop, die als belangrijkste doel hebben om je iPhone stevig aan je stuur vast te houden. De LiveRider kit is een oplossing die iets duurder is en uit drie onderdelen bestaat: een schokbestendige iPhone-houder, een draadloze sensor en een bijbehorende app om je fietsgegevens vast te leggen. Op die manier ontstaat een draadloze fietscomputer, die communiceert met een magnetische sensor op het achterwiel.

Je meet snelheid, aantal omwentelingen, verbruikte calorieën en allerlei andere info via een 2,4 GHz draadloze zender. De ontvanger zit verwerkt in het hoesje dat je op het stuur aanbrengt en die je in de dock connector van de iPhone steekt. Moet je dagelijks dezelfde route naar het werk fietsen, dan biedt de LiveRider nog iets extra’s: je kunt elke dag de Chase Rider-modus gebruiken om te proberen elke dag je record te verbeteren.

liverider iphone

Apple zelf is ook bezig met plannen om een slimme fiets te ontwikkelen. De ‘Smart Bike’ gebruikt meerdere sensoren om hoogte, snelheid, hartslag, afgelegde afstand en dergelijke te meten. Het Apple-patent legt uit dat er een koppeling met de iPhone wordt gemaakt en dat je ook met meerdere mensen onderling kunt communiceren. Je kunt bijvoorbeeld anderen waarschuwen als er een ongeluk is gebeurd of wanneer er obstakels op de weg liggen.

smart bike

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.