Reacties voor: iPhone meest waardevaste smartphone in Amerikaans onderzoek

Je kunt de iPhone na een jaar voor 63 procent van zijn winkelwaarde verkopen. Hierdoor is de iPhone nog een stuk meer waard dan een Android-toestel, dat 46 procent van zijn winkelprijs waard is.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik vind de build quality van de iPhone ook erg hoog. Veel beter dan de plastic iBooks, oude iMacs. Maar de unibody MacBook Pro’s zijn ook geweldig duurzaam.
    Dus slecht alleen nog de oordoppen en oudere netvoedingen…

  2. Een android phone is na een dag al niks meer waard. Of ben ik nu teveel fanboy.

  3. @Dick de Wit: Nee, je hebt volkomen gelijk.

  4. Nou nou ik probeer de mijne al 2maanden te verkopen maar niemand wilt hem

  5. Het is inderdaad een feit dat bijna alles waar Apple op staat, extreem waardevast is. Dat rechtvaardigd dan wel weer een beetje die enorm hoge nieuwprijzen, je weet dat je na 2-3 jaar toch het grootste deel weer terug krijgt.

  6. Origineel geplaatst door Diederick
    Nou nou ik probeer de mijne al 2maanden te verkopen maar niemand wilt hem

    Wellicht een idee om je vraagprijs aan te passen dan?

  7. @Diederick:

    Hangt ook veel af van de staat van je toestel. Mijn iPad een had zo goed als geen krassen en heb hem voor nog 300 euro kunnen verkopen (16 gig wifi versie). Dusja, hangt echt af van hoe je zelf je toestel aanbiedt en de staat van het toestel.

  8. Als je gewoon zuinig met je iphone omgaat kan je daar na 1 of zelfs 2 jaar nog heel wat voor terugkrijgen. Ik heb in december nog € 225,- gekregen voor een witte 3GS 32Gb van bijna 2 jaar oud. Ook heel belangrijk is dan om alles goed te bewaren, zoals: Doosje, kabeltjes, rekening etc..

  9. Zou best eens kunnen kloppen voor een gebruikte iPhone. Als een iPhone na 1 jaar in bijna perfecte staat is kun je er wel 65%-70% voor vragen, minder dan 1 jaar 75-80%. Dit is uitgaande van een 16GB iPhone. 32/64GB zijn procentueel veel waardevaster natuurlijk, dit hebben ze bij dat onderzoek helemaal niet meegenomen.

    In principe kun je er €150 per jaar aftrekken in optimale situaties.

    Dat Androids en BB’s zo enorm waardevast zijn geloof ik niet. Niet als gemiddelde in ieder geval, of je moet er geen gebruik van willen maken (dan nog twijfel ik).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.