iPhone-gebruikers bij Telfort al dagenlang zonder internet

· Gonny van der Zwaag

telfortSinds dinsdagochtend werkt het GPRS-netwerk van Telfort niet meer goed bij klanten met een iPhone. De servicedesk onderkent het probleem, maar een oplossing lijkt nog niet in zicht. Er is maandag blijkbaar iets in het netwerk van Telfort gewijzigd, waardoor de iPhone wel een IP-adres krijgt, maar geen DNS-servers. Het lijkt er op dat de iPhone deze DNS-servers via de APN ophaalt, terwijl andere telefoons dit waarschijnlijk via het DHCP-protocol doen. Dat laatste is echter niet zeker. Het resultaat is dat iPhone-gebruikers op het Telfort-netwerk al bijna 4 dagen zonder internet zitten.

Het probleem treft elke Telfort-gebruiker met een iPhone. De klantenservice van Telfort legt de schuld van de problemen bij de gebruiker en weigert door te verbinden met de technische dienst. Dat heeft op korte termijn ook weinig zin, omdat de technische dienst een verwerkingstijd hanteert van 5 dagen.

Het zure is dat Telfort op de website adverteert met de tekst: “Jouw iPhone en onze SIM-only 500”. Op ons forum is er al een uitgebreide discussie hierover: Telfort GPRS-probleem.

Dank aan de tipgevers Thomas en Nick, die beide een uitgebreide uitleg meestuurden

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.