iPhone-bezitters hebben tweemaal zoveel sekspartners als Android-bezitters

· Gonny van der Zwaag

foto attractiveOK Cupid is een van de grootste online datingsites op internet. Deze site heeft een uitgebreid onderzoek gedaan, waarbij ze 11,4 miljoen opinies over foto’s van relatiezoekende mensen hebben verzameld. Ze hebben bijvoorbeeld gekeken of mensen aantrekkelijker op de foto staan wanneer er een flitser is gebruikt. Ook onderzochten ze met welk type camera je de meest flatteuze foto’s maakt: met een cameratelefoon, een point-and-shoot of een digitale SLR. Het opmerkelijkste onderdeel van het onderzoek is echter de vraag hoeveel sekspartners mensen op hun dertigste hebben gehad. Daarbij blijkt een enorme kloof tussen iPhone- en Android-bezitters: terwijl vrouwen met een iPhone gemiddeld 12,3 sekspartners hadden, komen de Android-gebruiksters slechts op 6,1.

Ook bij de mannen is er een groot verschil: 10,0 sekspartners bij de iPhone en 6.0 bij Android. De Blackberry ligt er met respectievelijk 8,1 en 8,8 sekspartners precies tussenin.

sex-en-smartphones

De iPhone-gebruikers hebben ook op hun 18e al meer ervaring dan de Android-gebruikers en dat verschil blijft op latere leeftijd bestaan:

sex en smartphones leeftijd

Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat mensen die met een iPhone op de foto zijn gezet veel aantrekkelijker worden gevonden dan mensen die met een Android-toestel zijn gefotografeerd. Dat kan er natuurlijk ook mee te maken hebben, dat mensen met een iPhone gewoon een knapper uiterlijk hebben of knappere vrienden hebben.

performance per camera

De groene balkjes staan voor cameratelefoons. Aantrekkelijke mensen worden vaak op de foto gezet met een Sidekick, Apple iPhone of Sony Ericsson-telefoon. Minder aantrekkelijke mensen hebben hun foto gemaakt met een Motorola, Windows Phone, Blackberry of Nokia.

Uit het onderzoek blijken ook nog wel wat nuttige zaken. Het ligt enigszins voor de hand dat een duurdere camera betere foto’s oplevert waardoor een persoon aantrekkelijker op de foto staat. Dat blijkt ook uit het onderzoek. Maar wist je dat het gebruik van een flitser zo’n 7 jaar bij je leeftijd optelt? Ook sta je mooier op de foto als de achtergrond onscherp is, zodat de focus op de persoon is gericht. De aantrekkelijkste foto’s werrden na middernacht en rond een uur of 4 ’s middags gemaakt.

De conclusie van het onderzoek: als je op zoek bent naar een partner kan het zin hebben om wat kennis van fotografie op te doen, een goede camera te gebruiken en voor dieptewerking te zorgen.

Via: Gizmodo

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.