iPhone-apps worden slimmer, complexer en waarschijnlijk duurder

Applicaties worden complexer, slimmer en waarschijnlijk ook duurder, blijkt uit een onderzoek van IDC.

developers onderzoek idcDe App Store wordt nu nog gedomineerd door applicaties van €0,79. Maar volgens een onderzoek onder 2.235 mobiele appontwikkelaars kan dat wel eens gaan veranderen. Appcelerator en marktonderzoeksbedrijf IDC voerden het onderzoek uit en ontdekten dat goedkope apps waar je eenmalig voor betaalt wel eens vervangen kunnen worden door een abonnementsmodel. Ontwikkelaars willen ook niet langer apps rond een bepaald merk ontwikkelen. Momenteel zijn er zeven businessmodellen om geld te verdienen met apps. Een eenmalige vergoeding vragen voor een app is nog steeds het meest gekozen businessmodel (59%), maar advertenties in apps zijn ook behoorlijk populair (43%), op de voet gevolgd door in app-aankopen (42%).


Zo’n 26% van de apps werkt al met een bepaald abonnementenmodel. Mobile commerce blijkt een groeiend businessmodel waar ontwikkelaars voor kiezen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de apps volwassener en complexer worden. Het zijn niet langer apps die alleen maar wat content van een website inlezen, maar de apps krijgen ook locatiefuncties, sociale componenten en de mogelijkheid om transacties uit te voeren. De verwachtingen van klanten worden overigens ook steeds hoger.

very interested

Mobiele ontwikkelaars zijn van plan om hun inspanningen met het maken van apps te verdriedubbelen. De gemiddelde ontwikkelaar maakt apps voor vier verschillende apparaten. Meest populair blijft de iPhone (92% van de ontwikkelaars is “zeer geïnteresseerd” om hiervoor te ontwikkelen). Maar Android (87%) en iPad (87%) zijn ook erg populair. Er blijkt bovendien aardig wat interesse om voor Android-tablets te ontwikkelen (74%). De BlackBerry (38%), Windows Phone 7 (36%) en BlackBerry PlayBook (28%) zijn stukken minder populair.

Meer info: Appcelerator

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.