iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Waze 3.0, GPS Navigation 2, Cleanup en meer

Een paar van de leukste iPhone-apps van deze week zijn vrienden vinden met ThereUR, een smartphone winnen met Ik Val Op en een betere nachtrust behalen met Slaap Lekker.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW Header Waze gratis navigatie voor iPhoneEr komen iedere week zo ontzettend veel apps op iPhoneclub voorbij, dat zelfs wij wel eens de tel kwijtraken. Een app die op maandag verschijnt, is daardoor in het weekend al lang en breed vergeten. Daarnaast bezoekt niet iedereen de website elk uur, waardoor er wel eens een app tussendoor schiet. Zonde natuurlijk, want de meest opmerkelijke apps verdienen wel wat extra aandacht. Daarom sommen wij ieder weekend de meest noemenswaardige iPhone-apps van afgelopen week voor je op in de App Weekly.


AW Adobe Reader iPhoneAdobe ReaderApple heeft al een paar oplossingen voor het openen van PDF-bestanden op de iPhone. Zo kan je een PDF die als bijlage van een e-mail wordt verstuurd, al downloaden. Ook iBooks ondersteunt het PDF-formaat. Toch is Adobe Reader, de ‘échte’ PDF-lezer nu ook op de iPhone en iPod touch verschenen. De applicatie bewaart eenmaal geopende standen in de app vanzelf tot op het punt dat je ze zelf verwijdert.
Downloaden: Adobe Reader (gratis, universele app)

AW GPS Navigation 2 - Skobbler iPhoneGPS Navigation 2 – Skobbler – GPS Navigation 2 is een lichtgewicht navigatie-app die slechts 26 MB ruimte op je telefoon inneemt. Dat wil zeggen: 12,4 MB na installatie en nog eens ruim 13 MB na het eenmalig downloaden van de navigatiestem. Dat komt omdat de kaarten online worden geladen. Als je de kaarten toch liever op de telefoon zelf hebt staan, kun je ze tegen meerprijs downloaden. Een handige toevoeging aan Skobblers navigatiesoftware is dat er nu een lijst met nuttige locaties aanwezig is.
Downloaden: GPS Navigation 2 – Skobbler (€1,59)

AW Waze iPhone gratis navigatieWaze – Net als GPS Navigation 2 is Waze een lichtgewicht, online navigatiesysteem voor de iPhone. Het verschil is dat deze applicatie nóg goedkoper is. Hij kost niks! Met de applicatie zet je eenvoudig files en andere verkeersproblemen op de kaart. Met ingang van de laatste update loopt de applicatie soepeler en is er een compleet nieuwe interface. Er staan slechts twee knoppen in beeld, links- en rechtsonder.
Downloaden: Waze (gratis)

AW Slaap Lekker iPhone iPod touchSlaap Lekker – De zorgverzekeraars VGZ, IZA en IZZ hebben samen de app Slaap Lekker uitgebracht, waarmee je je slaapgedrag kan bijhouden en tips krijgt om beter te slapen. Met het Dagboek houd je slaapgedrag bij, Voortgang laat statistieken zien, met Instellingen kun je een dagelijks dagboek-alarm zetten en Tips, Oefeningen en Opdrachten moeten je helpen om je slaap te verbeteren.
Downloaden: Slaap Lekker (gratis)

AW What to Wear iPhone iPod touchWhat to Wear – What to Wear laat elke dag een volledige outfit zien die aanhaakt op het weer van de dag. De getoonde broek, blouse, laars of accessoire kun je natuurlijk meteen kopen bij de aangesloten winkels. Er zijn dan twee opties: ‘ga naar webshop’ of ‘mail me de link’. Als app om daadwerkelijk weer mee te voorspellen, is What to Wear trouwens vrij waardeloos. De app toont de kleding pas op de dag zelf namelijk.
Downloaden: What to Wear (gratis)

AW Cleanup contacten iPhone iPod touchCleanup – Deze applicatie legt zich toe op één kleine functie en dat is het verwijderen van meerdere contactpersonen uit je Contacten op de iPhone. Die lijst is bij mensen om allerlei redenen in de war geraakt bij de installatie van iOS 5 en iCloud. Cleanup laat alle contacten op de iPhone alfabetisch onder elkaar zien. In het overzicht kunnen meteen meerdere namen geselecteerd worden. Met de Remove-knop aan de onderkant van het scherm, worden die vervolgens meteen verwijderd.
Downloaden: Cleanup (€0,79)

AW Place Contact iPhone vrienden vindenPlace Contact – De Nederlandse ontwikkelaar van Place Contact ergerde zich eraan dat je vanuit Safari geen telefoonnummer van een bedrijf kon opslaan. Dus maakte hij Place Contact, niet wetende dat de opsla-functionaliteit wel in de standaard Kaarten-app van de iPhone zit. Het maakt niet uit: Place Contact is een handige app geworden om supersnel een bedrijf of bedrijfssoort in de buurt op te zoeken. De resultaten worden snel in een overzicht gezet en kun je dan meteen bellen. En opslaan.
Downloaden: Place Contact (gratis)

AW Swackett iPhone iPod touchSwackett – Swackett is een eigenzinnige weerapplicatie. Net als bij zijn grote broer voor de Mac, wordt het weer in Swackett gevisualiseerd aan de hand van de kleding die poppetjes dragen in de app. Die poppetjes heten Peeps, en tegen meerprijs kan je ze aankleden met jassen, sjaals, rokken en bikini’s uit vervlogen tijden. De Engelstalige applicatie vergt wel een beetje puzzelwerk voordat je er in thuis bent.
Downloaden: Swackett (gratis)

AW Ik Val Op iPhone iPod touchIk Val Op – De Fietsersbond heeft een iPhone- en Android-applicatie uitgebracht om het fietsen met verlichting te promoten. Dat doen ze niet met een simpele instructie-app, maar met een prijsvraag waarmee je op een creatieve manier prijzen kunt winnen. Lightpainting wordt het genoemd. Met die techniek kan je een opvallende foto maken door de hoge sluitertijd van de camera. Degene die de mooiste ‘schildering’ maakt, wint een niet nader genoemde smartphone.
Downloaden: Ik Val Op (gratis)

AW ThereUr iPhone iPod touchThereUR – Een applicatie om je vrienden mee te vinden op een kaart zolang ze de app hebben aan staan. De grote troef ten opzichte van Apple’s eigen Find My Friends is dat iedereen een eindbestemming kan aangeven, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als je met mensen aan de andere kant van het land afspreekt om op een centraal punt bijeen te komen. Met een pinnetje zie je hun locatie op de Google Maps-kaart. Een vlaggetje geeft aan waar de eindbestemming is. Met een liniaal-knop zie je de afstand tussen andere personen of bestemmingen.
Downloaden: ThereUR (€0,79)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.