‘Design iPhone 8 grijpt terug naar originele iPhone’

· Benjamin Kuijten

Het uiterlijk van de nieuwe iPhone 8 zou een speciaal design krijgen dat qua vorm sterk lijkt op het design van de originele iPhone. De behuizing van de nieuwe iPhone 8 zou een stuk ronder zijn dan van de huidige iPhones, waarbij de ronding net zo krom is als bij de originele iPhone het geval was. Wel is de iPhone 8 veel platter dan de originele iPhone.

Originele iPhone

iPhone 8-design ter ere van originele iPhone

Volgens de Koreaanse site ETNews zou het uiterlijk van de iPhone 8 wat weg hebben van de originele iPhone. De originele iPhone bestaat dit jaar tien jaar en ter ere daarvan zou de nieuwe iPhone 8 voor een klein deel teruggrijpen naar het design van de allereerste iPhone. De iPhone 8 zou namelijk een ‘water drop design’ krijgen. Dat betekent korgezegd dat de rondingen van de iPhone 8 verder door zouden lopen dan nu het geval is bij bijvoorbeeld de iPhone 7.

Het 3D glas dat gebruikt gaat worden, zorgt voor veel meer rondingen aan de zijkanten en de boven- en onderkant van de iPhone 8. In de laatste designs van de iPhone, zoals de meest recente iPhone 7, zijn de rondingen een stuk strakker, waardoor de achterkant platter is. Het gaat dus wel om een nieuwe glazen behuizing en niet om een aluminium achterkant zoals bij de eerste iPhone het geval was. Het scherm van de iPhone 8 zou volgens ETNews nagenoeg vlak zijn en dus geen rondingen krijgen zoals de Samsung Galaxy-toestellen. Waarschijnlijk krijgt het scherm dezelfde rondingen aan de randen zoals de huidige iPhones.

BEKIJK OOK
23-11-2016 · De iPhone 8 zou de glazen behuizing onder andere nodig hebben om draadloos opladen te ondersteunen. Apple-analist Ming-Chi Kuo meldt dat draadloos opladen beschikbaar komt in de iPhone van volgend jaar.
340

Apple zou de iPhone 8 toch op de markt willen brengen als een soort speciale verjaardagseditie. Volgens de meest recente berichten komt de iPhone 8 een stuk later op de markt dan de iPhone 7s, een verbeterde versie van de bestaande iPhone 7. Ook zou de iPhone 8 met OLED-scherm veel duurder worden. Als naam zou gekozen zijn voor iPhone Edition, mede om de exclusiviteit van het nieuwe toestel te benadrukken. Eerder gebruikte Apple de naam bij de allerduurste Apple Watch.

BEKIJK OOK
8-3 · De iPhone 8 (of 'iPhone Edition') komt wellicht pas in november in de winkels, veel later dan de iPhone 7s. Dat komt omdat Apple nog met meerdere prototypes bezig is.
43 24

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Benjamin maakt sinds september 2015 deel uit van de iCulture-redactie. Zijn nieuwste aanwinst is zijn 9,7-inch iPad Pro, maar hij is ook erg blij met zijn CarPlay-radio en AirPods. Naast Apple is Benjamin ook een liefhebber van Nintendo-games.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!