Nieuwe reclamefilmpjes en Billboard-cover promoten portretmodus iPhone 7 Plus

· Michel Lusthof

Betere profielfoto dankzij portretmodus iPhone 7 PlusDe iPhone 7 Plus bleek erg gewild tijdens de feestdagen, een belangrijke reden waarom er een recordaantal iPhones verkocht worden. De extra camera van de iPhone 7 Plus lijkt hierin een bepalende factor. Met twee nieuwe commercials promoot Apple nogmaals de portretmodus die dankzij de dubbele camera mogelijk is. Het toestel wordt daarnaast ook steeds vaker gebruikt als vervanger van professionele camera’s, bijvoorbeeld voor de nieuwe cover van muziekblad Billboard.

Nieuwe toepassingen voor portretmodus iPhone 7 Plus

Om de portretmodus te promoten maakte Apple twee nieuwe korte commercials. Beide video’s zijn slechts vijftien seconden lang en focussen zich op een specifieke toepassing van de portretmodus bij het fotograferen van mensen. Eerder verschenen er ook al twee filmpjes waarin de fotofunctie een prominente rol speelde.

Sinds iOS 10.1 heeft de Camera-app op de iPhone 7 Plus een extra stand, de portretstand. Hiermee maak je foto’s met een zogeheten diepte-effect. Dankzij de dubbele camera van de grotere iPhone 7 wordt de voorgrond scherp weergegeven en de achtergrond wazig, vandaar het diepte-effect. Moderne (professionele) camera’s kunnen dit al langer, maar dankzij een combinatie van de dubbele camera en extra rekenkracht simuleer je met de iPhone 7 Plus hetzelfde effect.

BEKIJK OOK
De portretmodus zorgt dat je foto's met diepte-effect kunt maken op een iPhone 7 Plus met iOS 10.1 en hoger. Deze tip legt uit hoe de portretmodus werkt.
25

‘Betere profielfoto en foto van je vriend(in)’
Met het eerste filmpje, getiteld ‘Profile Picture’, wil Apple laten zien dat je met de portretmodus een profielfoto maakt die er net iets beter uitziet dan een standaardfoto, dankzij het diepte-effect dat de achtergrond wazig maakt. Het verschil wordt in het filmpje vooral benadrukt door de manier waarop de voice-over spreekt. Let daar maar eens op.

In het tweede filmpje doet de voice-over hetzelfde. Dit filmpje benadrukt dat je dankzij het diepte-effect van de iPhone 7 Plus een betere foto van je vriend(je) maakt. Maar dat kan natuurlijk ook je vriendin zijn.

Billboard-cover gemaakt met iPhone 7 Plus
Ook zien we dat de iPhone steeds vaker als vervanger van de professionele (spiegelreflex)camera wordt gebruikt. Zo werd de nieuwste cover van muziekblad Billboard, met zangeres Camila Cabello, gefotografeerd met de iPhone 7 Plus. In een interview met Mashable vertelt fotograaf Miller Mobley dat hij nog nooit een professionele fotoshoot met een iPhone heeft gedaan. Hij vond het een leuk idee. “Ik ben groot voorstander van nieuwe technologie en niet bang om het te gebruiken, dus ik wilde deze uitdaging wel aangaan”, aldus Mobley. Het resultaat zie je hieronder.

Mogelijke verbeteringen
Mobley, die grote sterren als Jennifer Lawrence en Ryan Gosling voor zijn lens heeft gehad, ziet nog wel wat mogelijke verbeteringen voor de portretmodus. Zo had de iPhone 7 Plus moeite met slechte lichtcondities. Normaal gesproken lossen fotografen dat op met kunstmatig licht, maar die kon Mobley niet synchroniseren met de iPhone. Ook het maken van de juiste compositie bleek een uitdaging vanwege de beperkte mogelijkheden om foto’s bij te snijden; de meeste professionele camera’s ondersteunen veel hogere resoluties dan de iPhone 7 Plus met 12-megapixels.

Ook in iOS zelf kan Apple volgens Mobley nog wel wat verbeteringen doorvoeren. Soms werd haar uit de foto’s geknipt waardoor het op een soort masker leek. Bij het bewerken van de foto’s ondervond hij dan weer weinig problemen. Het enige verschil is dat hij het RAW-formaat gewend is, terwijl de iPhone foto’s in JPEG-formaat exporteert. Op de website van Billboard zie je nog wat foto’s waarin Mobley aan het werk is met de iPhone 7 Plus.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Begon in 2010 voor iCulture te schrijven en werkt na enige omzwervingen weer als freelancer voor de site. Doet daarnaast vanaf september een pre-master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is tevens actief Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef ook voor andere techsites en -tijdschriften.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!