‘Homeknop iPhone 7 krijgt haptische feedback, Apple Watch 2 met GPS’

Er zijn weer een reeks geruchten opgedoken over de iPhone 7, Apple Watch 2 en nieuwe MacBook Pro. Zo zou de iPhone 7 een homeknop krijgen met haptische feedback, krijgt de Apple Watch 2 een eigen GPS-chip en wordt de MacBook Pro voorzien van Touch ID.

De iPhone 7 zal door Apple in september aangekondigd worden, dus voorlopig zullen we het nog moeten doen met geruchten. Maar nu de release steeds dichterbij komt, komen er ook steeds meer geruchten uit allerlei hoeken. Deze keer spreekt een bron bij de Apple Campus over de nieuwe homeknop op de iPhone 7, een Apple Watch 2 met GPS en een MacBook Pro met Touch ID-sensor.

iPhone 7 concept

‘iPhone 7 met haptische feedback in homeknop’

Het lijkt er niet op dat de iPhone 7 het al zonder aparte homeknop gaat doen, maar Apple zou volgens de bron wel al een nieuwe knop in het vizier hebben. Het zou gaan om een niet-bewegende homeknop die jou een trilling geeft als je deze indrukt, vergelijkbaar met 3D Touch op de iPhone 6s en Force Touch op de Apple Watch. Apple zou voor het resetten van het toestel wel voor een andere fysieke knop moeten kiezen. Een knoppencombinatie met een volumeknop is hiervoor mogelijk een oplossing.

En wat betreft koptelefoons: Apple zou werken aan een volledig draadloze set EarPods. Het gaat dan om twee draadloze oordopjes die ook niet met elkaar in verbinding staan, maar dus volledig draadloos werken. Er is echter niet gesproken of Apple deze standaard met de iPhone 7 mee zou leveren, aangezien de koptelefoonaansluiting lijkt te verdwijnen. Vorige week schreven we nog dat Apple de iPhone 7 zou leveren met een set standaard EarPods, maar wel met een Lightning-adapter om ze te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

'Apple levert iPhone 7 met standaard EarPods en Lightning-adapter'

Apple zou niet kiezen voor een nieuwe set oordopjes of een Lightning-versie van de EarPods. In plaats daarvan wordt de iPhone 7 geleverd met de normale EarPods in combinatie met een speciale Lightning-adapter.

‘Apple Watch 2 met GPS’

Apple Watch-bandjes voorjaar 2016

De Apple Watch 2 zou volgens dezelfde bron een GPS-chip hebben, zodat het niet meer nodig is om de iPhone mee te nemen bij bijvoorbeeld een rondje hardlopen. Momenteel heeft de Apple Watch alleen een Wi-Fi- en Bluetooth-chip en ontbreekt het aan de mogelijkheden om zelf met GPS en een mobiel netwerk verbinding te maken. Ook zou de Apple Watch 2 waterdicht worden, omdat de Workout-app volgens de bron de mogelijkheid krijgt om zwemactiviteiten bij te houden. Momenteel is de Apple Watch waterbestendig, maar niet waterdicht. Dat betekent dat je er prima mee door de regen kunt lopen en ook douchen theoretisch gezien mogelijk is. Waterdicht gaat dus een stap verder, waardoor je er ook officieel mee onderwater zou kunnen gaan.

Eerdere geruchten rondom de Apple Watch 2 spraken wel over de aanwezigheid van een mobiele internetverbinding. Ook zou de processor flink verbeterd worden. Als een Apple Watch een eigen GPS-chip en mogelijkheid tot een mobiele internetverbinding zou hebben, lijkt hij volledig los van de iPhone te kunnen worden gebruikt.

Bekijk ook

'Apple Watch 2 krijgt mobiel internet en betere processor'

De Apple Watch 2 krijgt een internetverbinding, zodat deze minder afhankelijk is van de iPhone. Ook wordt gesproken over een betere processor.

‘MacBook Pro met Touch ID in powerknop’

MacBook Pro concept OLED-balk op tafel

Ook over de MacBook Pro had de bron wat te melden en dan met name de OLED-balk. Het was al bekend dat de nieuwe MacBook Pro vermoedelijk een OLED-balk krijgt voor aangepaste functietoetsen en andere mogelijkheden, maar deze nieuwe bron zegt nu dat deze strip vergezeld wordt door een Touch ID-sensor. Deze zou verwerkt worden in de powerknop van de MacBook Pro, een knop die momenteel op gelijke hoogte zit met de FN-toetsen van de MacBook Pro. Ook over een Touch ID-sensor in een MacBook Pro is al eerder gesproken.

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.

Het is nog onduidelijk in hoeverre deze bron gelijk heeft over de besproken functies. De iPhone 7 wordt komende september onthuld en ook de nieuwe MacBook Pro wordt ergens de komende maanden verwacht. De Apple Watch 2 volgt waarschijnlijk pas volgend jaar, omdat Apple dit jaar een soort S-model op de markt brengt.

Bekijk ook

'Verkopen Apple Watch in 2016 25% lager dan in 2015, nieuw S-model in september'

De verkopen van de Apple Watch zouden een flinke daling zien het komende jaar. Er wordt verwacht dat de Apple Watch-verkopen met 25% dalen ten opzichte van 2015. Een nieuw S-model zou in september aangekondigd worden.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.