Reacties voor: iPhone 7: dit zijn alle verbeteringen van de camera

Veel aandacht ging tijdens het iPhone-evenement uit naar de volledig vernieuwde camera van de iPhone 7 en 7 Plus. Wat er precies nieuw is hebben we in dit artikel nog even op een rij gezet.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Super domme vraag misschien, maar ik ben hier helemaal niet in thuis.
    Begrijp ik het nu goed dat de 7 PLUS straks wel betere foto’s kan maken in het donker (waarschijnlijk vergelijkbaar met de Galaxy 7) en dat de iPhone 7 nog steeds belabberd zal zijn omdat er op dat vlak niets is verbeterd? 🙁

  2. @Brian: de cameras zijn exact hetzelfde, echter heeft de 7 plus een extra lens die extra opties mogelijk maakt.

  3. Ik heb tot nu toe alle iPhones gehad (behalve de S versies), maar ik denk dat dit de eerste keer gaat worden dat ik oversla.
    tenzij mijn provider met een heeeeeel goed aanbod komt 🙂

    zeker dat de upgrades minimaal zijn (voor mij als gebruiker), en dat de koptelefoon aansluiting weg is ook niet leuk.
    het gaat zeker een jaar duren voordat fabrikanten een Lightning versie gaan aanbieden.
    en ik moet nog maar zien dat de lag van draadloos eens eindelijk nul is, is ook nog maar afwachten.
    wel vindt ik het pairen van de dopjes een goed idee, en gemakkelijk switchen van iDevice.

    Ook de continue snelheidsverbetering is een beetje over de top, mijn 6Plus is nog steeds retesnel 🙂

  4. De prijs t.o.v. de 6s is wel omhoog ookal zei phil dat die hetzelfde bleef. Daarentegen is wel t geheugen omhoog

  5. Origineel geplaatst door Justin w
    @Brian: de cameras zijn exact hetzelfde, echter heeft de 7 plus een extra lens die extra opties mogelijk maakt.

    Maar door die extra lens wordt toch bewerkstelligd dat foto’s maken in het donker beter zal gaan? Of begrijp ik dat nu helemaal verkeerd?

  6. @Brian: Je begrijpt het verkeerd, het gaat hier om de opening van de lens F1.8 waardoor er meer licht op de sensor valt waardoor de gevoeligheid (iso) naar beneden gaat (hoe lager de (iso) des te minder ruis heb je op de foto.

    Beide iphone 7 en de plus hebben dezelfde camera, met het enige verschil dat de plus versie ook een telezoom heeft (2de camera).

  7. @Angelus: Aha! helemaal duidelijk! Bedankt voor de uitleg!

  8. al wat bekend over abonnementen?

  9. Waarom is er gekozen voor welgeteld 1 glanzende (jet black) en 4 matte iPhones? Had best willen zien hoe goud/rosegoud in het glanzende effect uit had gezien. En waarom geen 32 GB voor glanzend?

  10. Belachelijk dat je moet kiezen voor een groter toestel om de betere camera te hebben. En daarna ook nog eens de 64gb afschaffen en de dure 128gb door je strot geduwd te krijgen. 64gb is de ideale tussenweg

  11. Origineel geplaatst door Spaghettisaus
    Belachelijk dat je moet kiezen voor een groter toestel om de betere camera te hebben. En daarna ook nog eens de 64gb afschaffen en de dure 128gb door je strot geduwd te krijgen. 64gb is de ideale tussenweg

    Vorig jaar zelfde soort klacht; toen was het 16GB vs 64GB met €100 meerprijs, ook weer zoiets. Beetje jammer, inderdaad.

  12. Dat waterdichte, wat moet ik me daarbij voorstellen? Kan ik in theorie onder water een foto nemen?

  13. Origineel geplaatst door Jasper
    Dat waterdichte, wat moet ik me daarbij voorstellen? Kan ik in theorie onder water een foto nemen?

    Ik zou dat nog niet proberen voordat eerste reviews op internet zwerven. Ik denk meer in de triant van in de regen lopen, en in de wc laten vallen, etc etc.

  14. @Brian: het enige verschil is dat de iPhone 7 plus nog een extra sensor heeft met een 65mm lens ervoor. Zowel de iphone 7 als de 7 plus hebben dezelfde groothoek camera. De 65 mm lens zorgt ervoor dat je een optische zoom hebt, en dat beide camera’s voor een bokeh kunnen zorgen. De iPhone 7 als 7 plus hebben dezelfde f1.8 lens op hun groothoek en dezelfde sensor.

  15. Maar is het niet zo dat je nu iets meer betaal voor een iphone 7 omdat de wisselkoersen ongunstig zijn voor ons.
    Ik heb afgelopen week 500 dollar ingewisseld voor 400 euro’s.

  16. @Spaghettisaus: Mag je vinden. Het is geen betere camera, maar een uitgebreidere. Het idee erachter is dat mensen die serieus ermee willen fotograferen toch eerder voor de plus gaan, omdat je dan je foto beter kunt beoordelen.

  17. En wat betreft die waterdichtheid, die valt een beetje tegen. Het is ip67, en geen 68. Dus dompeldicht, denk hierbij aan door de regen lopen, telefoon in de plee laten vallen en in de vissekom. Zwemmen, mee douchen en in bad wordt afgeraden.

  18. “De camera van de iPhone 7 krijgt een upgrade naar 12 megapixel”. Hoezo is dit een upgrade?? Daar zit de iphone toch al jaren op.

  19. @Sandra: Ik zou zeggen bel Tim Cook even. Ik denk niet dat je hier het antwoord op je vraag gaat krijgen namelijk.

  20. @Simlockvrij: doen “ze” expres.Stap voor stap…volgende jaar gaan ze het hebben over de “revolutionaire ip68″… Gooh

  21. Het ging alleen maar over de camera dat is juist het minste wat ik gebruik op mijn Iphone.

    Dus dit gaat hem niet worden next time better Apple.

  22. De IP67 Rating houdt dus in dat het toestel volledig stofdicht is, en een onderdompeling van 30 minuten kan weerstaan. Echter, het is niet zo dat apparaten de score krijgen van de hoogste rating die ze overleven.

  23. @Erwin: er is inderdaad geen update naar 12MP zoals in het artikel staat, want ook de iPhones 6 en 6 Plus hadden al 12MP. Zoveel jaren zit de iPhone daar nog niet op, want mijn iPhone 6 Plus heeft nog een (sterk verbeterde) camera van 8MP.

    @Brian: dat begrijp je niet goed, dat alleen de 7 Plus betere foto’s in het donker kan maken. Dat was bij de vorige twee iPhones-edities zo (de 6, 6 Plus en 6s en 6s Plus), maar nu krijgt de iPhone 7 óók de optische beeldstabilisatie van het Plus-model. Daardoor kan je met beide modellen – 7 en 7 Plus – dus even goede foto’s in het donker maken.

    De extra mogelijkheden met de camera van de iPhone 7 Plus betreffen alleen de keuze van groothoek of telelens foto maken – beide met dezelfde beeldkwaliteit. Daar moet je geen overspannen verwachtingen van hebben, want je kunt optisch (met de lens) slechts 2x zoomen, daarna zoom je alleen ‘via de software’, met andere woorden: de kwaliteit wordt steeds minder en de pixels steeds groffer naarmate je meer zoomt.

    Als je écht met een telelens goede foto’s wilt maken, kan je beter een spiegelreflexcamera kopen. Zelf heb ik daarvoor de Nikon 7200 camera, die 24MP heeft en een hele grote sensor, waardoor de kwaliteit vele malen beter is dan je ooit met een telefoon (of klein cameraatje) kunt maken.

    Van de wazige achtergrond bij portretten en andere close objecten is het nog onduidelijk of dat nu veroorzaakt wordt door de twee lenzen of door de software-update, die pas later komt. In elk geval is het ‘na het nemen van de foto’s met de twee lenzen samenvoegen van de foto’s’ onjuist gebleken. Daarover is niets gezegd. Het is volgens mij óf de ene lens óf de andere.

    Aan de andere is de kwaliteit van de foto’s die je met de iPhone kunt nemen wel al heel hoog. Een vriend van mij is professionele fotograaf, met een fotostudio. Maar voor zijn eigen ‘hobby’ foto’s gebruikt hij bijna altijd een iPhone, met speciale apps voor bijzondere filters. Daar maakt hij prachtige foto’s mee, die je zo op een tentoonstelling kunt hangen.

    Vooral in slechte lichtomstandigheden is de iPhone absoluut beter dan andere merken. Ik heb een paar keer met mijn iPhone 6 Plus op dezelfde plekken met slechte lichtomstandigheden foto’s gemaakt en een vriend van mij fotoss op het zelfde moment met de nieuwste Galaxy. Mijn foto’s waren veel beter, veel minder ‘ruis’, veel scherper en er was veel meer te zien.

  24. Origineel geplaatst door Erwin
    “De camera van de iPhone 7 krijgt een upgrade naar 12 megapixel”. Hoezo is dit een upgrade?? Daar zit de iphone toch al jaren op.

    Niet jaren … 1 jaar 😉

  25. Kan iemand me vertellen of het nu ook mogelijk om foto’s te nemen in 16:9 formaat ipv 4:3 (en nee, ik bedoel niet achteraf bijsnijden).? Ik lees hier niets over terug en via apple is niets daarover terug te vinden. Weet iemand dit?

  26. Prachtig nieuws. Ik hoef niet te upgraden. 😊👍

  27. @MacaanZee: dat is niet helemaal waar ik ben iPhone kenner en heb net nog gekeken de iphone 6 / 6 plus = 8 megapixel vanaf de 6s zijn ze overgegaan op 12 megapixel.
    ik ben er nog niet uit of ik volgendjaar december 2017 of november voor de 7 of 6s wil gaan kwa foto’s scheeld t heel weinig alleen in donker beter,
    En kwa accu duur gaat de7 langer mee dan de 6s en start ie ietsie mini seconde sneller op en water resistand maar als ik panzerglass plus UAG gear pathfinder hoes erom heen heb bel ik d’r ook mee in regenbui zonder dat ie kapot gaat.
    Ik Kijk wel wat ik dan voor budget heb met sim only het goedkoopst wat er is.
    Sucses verder mensen met t vergelijken

  28. Komt er ook een update voor portret functie voor iPhone 7 of heeft alleen de 7 plus die functie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.