Kleurrijk concept toont iPhone 6c in blauw en roze

De Nederlandse Ferry Passchier heeft zijn visie van een iPhone 6c in kaart gebracht. Het toestel heeft veel weg van de iPhone 6, maar is ook beschikbaar in het donkerblauw en roze.

iPhone-6c-concept

Of we dit jaar ook echt een nieuwe 4-inch iPhone te zien krijgen blijft nog even de vraag. Dit weerhoudt de Nederlandse conceptmaker Ferry Passchier er echter niet van om zijn idee van een iPhone 6c uit te werken voor 9to5Mac.


Het concept van de iPhone 6c van Passchier lijkt op een mix tussen de meest recente iPod touch-modellen en de iPhone 6. Dit druist in tegen de geruchten dat de iPhone 6c meer weg zou hebben van een iPhone 5, al lijkt het natuurlijk een stuk logischer dat Apple het design van de iPhone 6 gebruikt voor hun nieuwe 4-inch model.

Bekijk ook

'iPhone 6c krijgt metalen behuizing in verschillende kleuren'

Nieuwe geruchten wijzen erop dat Apple van plan is om de nieuwe 4-inch iPhone 6c aan het begin van 2016 te releasen. Deze zou gehuld zijn in een metalen behuizing in verschillende kleuren.

iPhone-6c-concept

iPhone 6c in blauw en roze

Het iPhone 6c-model van Passchier is beschikbaar in alle kleuren van de iPhone 6s, uitgebreid met een donkerblauwe en felroze optie. Volgens de meest recente geruchten krijgt de iPhone 6c 2GB RAM en benut de smartphone Apple’s A9-processor. Ook zou de 4-inch iPhone TouchID krijgen, met het oog op Apple Pay.

In maart zou Apple een nieuw event organiseren waar we naast de Apple Watch 2 ook de iPhone 6c te zien krijgen. Hoewel het formaat van de iPhone 6 bij veel gebruikers in de smaak valt, blijven er toch mensen die liever een 4-inch iPhone hebben. Dit formaat is namelijk gemakkelijker met een hand te bedienen.

Bekijk ook

Bijna de helft van de iCulture-lezers hoopt op nieuwe 4-inch iPhone

De geruchten over een nieuwe 4-inch iPhone worden steeds hardnekkiger en uit onze poll is gebleken dat veel lezers zitten te wachten op zo'n kleinere iPhone. Ruim de helft van de stemmers geeft aan graag een nieuwe 4-inch iPhone te willen hebben.

Ferry Passchier is een bekende naam voor doorgewinterde iCulture-lezers. Door de jaren heen heeft hij allerlei interessante concepten gemaakt, die hij bijvoorbeeld baseert op gelekte blauwdrukken.

Bekijk ook

Concept: iPhone 6 op basis van gelekte blauwdrukken

MacRumors heeft mock-ups van de iPhone 6 laten maken die gebaseerd zijn op recent gelekte blauwdrukken.

iPhone-6c-concept

iPhone-6c-concept

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.