Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

‘Ook iPhone 6 krijgt reparatieprogramma voor uitvallende batterij’ – update

Volgens geruchten zou Apple ook voor de iPhone 6 een reparatieprogramma voor de batterij beginnen. Eerder konden sommige mensen met een iPhone 6s al in aanmerking komen voor een vervanging van de batterij.

In november startte Apple met een reparatieprogramma voor bepaalde iPhone 6s-modellen, omdat deze door een productiefout spontaan uit konden vallen. De modellen die hiervoor in aanmerking kwamen waren beperkt, maar al snel gaf Apple aan dat er mogelijk meer toestellen getroffen zouden zijn. Veel iPhone 6-eigenaren klaagden echter ook over batterijproblemen en nou zou dit reparatieprogramma uitgebreid worden naar de iPhone 6.


iPhone lege batterijmelding

Update 19:30: Apple ontkent dat er plannen voor een vervangingsprogramma voor de iPhone 6 zouden zijn:

We beoordelen onze servicestatistieken voortdurend. Op dit moment zijn er geen plannen of redenen voor een grootschalig batterij-vervangingsprogramma voor de iPhone 6.

‘Ook iPhone 6 krijgt reparatieprogramma’

Volgens de Japanse site Macotakara, die in het verleden vaak geruchten wist te brengen die bleken te kloppen, zou de iPhone 6 ook een reparatieprogramma voor de batterij krijgen. De site noemt dit zelf nu nog een gerucht, maar weet helaas geen verdere details te melden. Als Apple inderdaad met een reparatieprogramma komt, zou dat goed nieuws zijn voor mensen met de oudere iPhone 6, die in september 2014 uitgebracht werd.

De problemen met de batterij zijn echter nog steeds niet opgelost. Hoewel het batterijprogramma voor de iPhone 6s een goede oplossing lijkt, zijn er ook mensen buiten deze toestellen om die problemen ervaren van spontaan uitvallende toestellen. Dit komt wellicht door een bug in iOS. Apple gaf aan het batterijprobleem verder te moeten onderzoeken en voegde daarom in iOS 10.2 nieuwe tools toe, zodat meer diagnostische informatie verzameld kon worden. In een eventuele toekomstige update zouden batterijproblemen opgelost kunnen worden, maar die update is nog niet verschenen. Wel heeft Apple iOS 10.2.1 al enige tijd in beta, maar of deze update de problemen oplost is nog de vraag.

Bekijk ook

Meer iPhone-modellen last van batterijproblemen, Apple onderzoekt de oorzaak

Apple geeft aan dat er meer iPhone-modellen getroffen zijn door batterijproblemen. Apple gaat het probleem onderzoeken dankzij een aanstaande software-update en brengt daarna mogelijk nog een nieuwe update uit om het probleem te verhelpen.

Mocht Apple inderdaad van start gaan met een reparatieprogramma voor de iPhone 6-batterij, dan lees je dat uiteraard meteen op iCulture. Ook blijven we je op de hoogte houden van eventuele software-updates die deze problemen op gaan lossen.

Bekijk ook

Check nu je complete serienummer voor het iPhone 6s-batterij reparatieprogramma

Apple is een reparatieprogramma gestart voor de iPhone 6s met gratis batterijvervanging. Sommige toestellen schakelen zomaar uit door een batterijprobleem.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 januari: Apple ontkent geruchten over een vervangingsprogramma voor de iPhone 6.

Reacties: 55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.