Reacties voor: iPhone 5-bezitters klagen over Wi-Fi-problemen

De iPhone 5 zou last hebben van verschillende problemen bij het maken van een Wi-Fi-verbinding. In veel gevallen zou de downloadsnelheid opmerkelijk laag liggen, of zou het niet eens mogelijk zijn om te verbinden.
Lees het complete artikel → iPhone 5-bezitters klagen over Wi-Fi-problemen
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 128 reacties

  1. Nou, dat begint lekker! Ben benieuwd welke problemen er nog meer gaan volgen? Misschien verstandig om nog even te wachten met de iPhone 5?

  2. Ha, de eerste kinderziekte van de iPhone 5.

  3. Volgens mij ligt dat aan de IOS6 na mijn update op mijn 4s heb ik af en toelast dat internet het niet of traag doet.

  4. Ach ja, bij iedere iPhone ff roepen dat er problemen zijn hoort erbij.

  5. ik haal met mijn iphone 5 downloadsnelheid van 85 mbit

    encryptie method maakt niet uit gebruik nu WPA2

  6. Toch raar dat er bij elke release van een nieuwe iPhone steeds weer WiFi problemen zijn waar je uiteindelijk toch vrij weinig meer van hoort…

  7. Heb een iPhone 4 met IOS6 en het zelfde probleem. Moet telkens de wifi verbinding weer opnieuw instellen. Voorheen met 5.1.1 nergens last van.

  8. Hier ook het geval met iPhone 4 & iPad 2 op iOS 6. WiFi wil soms niet verbinden. Mijn vrouw heeft iPhone 4 nog op iOS 5.1.1 draaien en geen last.

  9. Heb dus dit probleem op iPhone 5 16GB zwart. Soms werkt Wi-Fi prima, soms erg inconsistent en valt de connectie weg… Hoop op een software probleem, terug naar Duitsland rijden om de telefoon om te wisselen zie ik niet zo zitten 😛

  10. is iOS 6 volgens mij. ook mijn wifi op de 4S is niet wat het geweest is. soms traag en valt af en toe gewoon weg.

    geen beveiligde wifi (dus daar kan het niet aan liggen)

  11. Met iPhone 4 en iOS 6 duurt het ook telkens langer om Wi-Fi-connectie te hebben.

  12. ik heb t probleem ook op m’n 4S sinds de update naar iOS 6, maar alleen bij ‘t verbinding maken met eduroam op de TU. Ik moet eduroam op een of andere manier telkens aanklikken in de lijst bij de wifi instellingen, en dan accepteert hij ‘m wel. De verschillende netwerken thuis, op m’n kamer en bij m’n vriendin pakt ie wel gewoon zoals het hoort

  13. De connectie hier valt niet weg maar wat eens durft gebeuren is dat ik gewoon eens naar wifi moet gaan en op mijn wifi naam moet klikken en dan ist meteen terug in orde, gebeurt soms eens maar gelukkig niet teveel. Heb 4s

  14. Ik heb dit probleem al de hele tijd met mijn iPhone 4. Ik heb echter af en toe wel verbinding met Wi-Fi, maar hij laat dan geen data door. Zelfde als je laptop ook verbinding heeft, maar dan alleen lokaal. De 3G-data vliegt er nu doorheen.

  15. Even je bekende netwerk weghalen (‘vergeten’) onder de instellingen en opnieuw instellen.

  16. Met mijn 4S en iPad 2 ook problemen na update naar iOS 6.0. Geen problemen bij 5.1.1. Zwaar irritant

  17. Volgens mij ligt het puur aan de iOs 6, hoor meer mensen met een 4(s) erover die de update onlangs hebben uitgevoerd en er nu ook last van hebben.

  18. hmm even wachten dus nog. Gare Wifi ontvangst op mijn 4 is voor mij namelijk de belangrijkste reden om naar 5 over te stappen.

  19. Hier met een 4 ook last

  20. Idd een iOS6 probleem, ik en meerderen in de famillie hebben hier last van. (Allemaal iPhone 4s)

  21. Heb er zelf ook al tijden last van en mijn vrouw ook. Ik dacht dat het aan de router lag, dus een nwe aangeschaft. Precies zo!

    Ligt dus niet alleen aan IOS6

  22. Sinds update naar iOS6 (iPhone 4) hebben zowel ik en mijn vriendin ook problemen met een zeer trage Wi-Fi… het is niet iPhone 5 gerelateerd.

  23. Hier thuis ook problemen met wifi op iphone4 en ipad2. Ik dacht dat het met de ziggo router te maken had. Ik wacht maar eens ff af hoe dit zich ontwikkeld.

  24. Hier zowel iPad als iPhone geupdate naar iOS6 maar heb (vooralsnog) nergens last van, of het is me niet opgevallen, maar dat lijkt me sterk. Zal wel even afkloppen…

  25. Hier ook last van wifi problemen, 5.1.1 geen last op 4S, ios6 er op en problemen.

  26. Hier ook last iOS6 icm iPhone 4 en een Airport Extreme.
    Het duurt enorm lang voordat het netwerkverkeer op gang komt dmv wifi. WPA2. Wanneer de iPhone aan het guest netwerk wordt gehangen is er geen probleem! Erg vaag en irritant!

  27. De wifi op de iPhone 4 is ook ruk. Soms helemaal geen verbinding en soms een hele trage. Volgens mij ligt het aan iOS 6.0.

  28. Liggen veel problemen niet gewoon aan het WIFI modem/router/access point?
    Ik heb Fritz!Box op VDSL2+ en nooit problemen met WIFI met iPhone3GS/4/iPad/Macbook.

  29. Hier zowel een 4S als iPad 3 op iOS 6, volledig zonder wifi problemen..

  30. @Thom: Is Apple’s garantie niet wereldwijd beschikbaar? Volgens mij mag je ook naar een Premium Reseller gaan of opsturen naar Apple.
    Of vergis ik me?

  31. Hier met 4, 4S en nieuwe Ipad zelfde op iOS 6. Wifi valt weg in stand-by. Iedere keer enige seconden later weer verbinding. Drama met waardeloze 3G in huis.

  32. Dit probleem had ik als sinds iOS 6 beta 4 op 2 toestellen. Beide iPhone 4s

  33. Ik heb hier thuis sinds iOS 6 ook constant last van WiFi storingen, op mn iPhone 4 en op de iPad 3. Op mn MacBook Pro Retina werkt t echter wel…

  34. Ik heb ook een veel slechtere Wi-Fi-ontvangst op mijn 4S sinds iOS 6.
    Het valt mee, maar de stabiliteit is minder.
    Op zich heb ik er geen probleem mee. Het zal wel opgelost worden.

  35. Ligt eerder aan iOS 6, dus zal met volgende update opgelost worden. Gelukkig heb ik geen problemen.

  36. @Enrico: Als je de iPhone in stand-by zet schakelt hij idd Wi-Fi (en 3G) uit om batterij te sparen.

    Zelf een iPhone 4S en vriendin iPhone 4 op iOS 6 zonder Wi-Fi-problemen.

  37. Beetje raar maar mijn iPad 3 en iPhone 4 doen het met iOS6 juist vele malen sneller en beter op mijn Wifi. Gewoon WPA2 e.d. dus blijkbaar heb ik er echt geen last van. Ik had voor iOS6 weleens last van wegvallende verbinding maar dat kwam mede door een ander signaal dat mij dwars zat.

  38. Mode-ziekte noemen ze dat!

  39. Mijn wifi doet het goed op iPhone4 ios6. Alleen lijk ik minder bereik te hebben boven. geen bereik meer met iOS 5 nog wel.

  40. Heb een 4 met ios 6 en sindsdien wel gewoon wifi bereik binnen maar normaal ook zo’n 40 meter buiten nu loop ik net de deur uit gaat ie al op 3g!!

  41. Ik had op zolder met mijn iPhone 4 en iPad 3 nog net 1 streepje wifi signaal. Na installeren van iOS 6 geen ontvangst meer op die plek. Waardeloos!

  42. @Renze: Bedoel dat als ik de telefoon of i pad pak het nu erg lang duurt voor ik weer wifi verbinding heb

  43. Ikheb dit probleem ook met mn iPhone 5

  44. Hier ook traag en wegvallende Wi-Fi-verbinding met iOS 6 en iPhone 4!

  45. Ik had met zowel mijn iPhone 4 als iPad 3 ook last van het wegvallen van de Wi-Fi-verbinding.

    Voor mij werkt de volgende oplossing:
    Instellingen > Wi-Fi > (desbetreffende netwerk selecteren) > http-proxy op automatisch zetten.

    De Wi-Fi-verbinding valt nu niet meer weg.

  46. Hier 3GS, 4, 4s en iPad2 op iOS 6 draaien zonder Wifi problemen. Allen zijn eenmalig handmatig in gesteld omdat automatisch niet lukte op de router waarmee ik voip bel.

  47. Bij mij op alle toestellen iOS 6 geplaatst.
    Geen Wi-Fi-problemen, niet op 4S, op 5, noch op de nieuwe iPad.
    Wel heb in huis meerdere basisstations van Apple draaien, 2,4 en 5 GHz zonder problemen.

  48. is IOS 6 ook snel op jou IPHONE 4 of TRAAG ??????

  49. Ik wacht wel op IOS 6.0.1.
    Alleen jammer van de tethering bij T-mobile.

  50. @Webhebbie: had hier na de update naar ios 6 ook last van op mijn 4S. Na het terugzetten van mijn backup werkte alles terug normaal

  51. Ik heb ook problemen met wifi met mijn iPhone 5 met ios6. Hij verbindt wel maar is super traag daarna. Ik doe nu alles met 3G

  52. Hier iPhone 4 met iOS 6, nergens last van!

  53. Kan niet meer synchroniseren met iTunes via wifi sinds iOS6, niemand hier laat van?

  54. Hier geen probleem met een 4S en IOS6, ik haal 24mbit op mijn linksys E4200 met Tomato.

  55. Na drie iPhones (3GS, 4 en 4S) geüpdatet te hebben naar iOS 6 heb ik Wi-Fi-problemen met één van de drie accesspoints. Hier kan ik geen toegang meer tot internet krijgen. Dus major bug in iOS 6!

  56. ik heb geen last van internet storingen op mijn iphone 4s
    maar wel van mijn geluid,

    als ik mijn iphone aanzet krijg ik geen vergrendel geluid meer,
    terwijl mijn instellingen goed staan,

    dit is begonnen na de update naar iOS 6

  57. Herstel de iphone/ipad/ipod touch via de pc had er ook last van heb hem herstelt via itunes en hopa hijdoet het top komt waarschijnlijk omdat ie via over the air update heeft gedaan en dat gaat toch via wifi het zou kunnen dat die de (wifi files) niet goed heeft neergezet dus probeer dit ff bij mij heeft het geholpen succes iedereen 😉

  58. Ik heb zowel de iPhone 4S en de iPad 2 geüpdatet naar iOS 6 en heb totaal geen Wi-Fi-problemen.

  59. ligt niet aan de iPhone 5, mijn andere 4s heeft hetzelfde probleem op iOS6 en de 3GS met 5.1.1 niet dus voor mij ligt dit aan iOS6, ik wacht een update af van Apple, wel Apple informeren anders gebeurt er niets natuurlijk mensen 🙂

  60. Zelfde probleem met mijn iphone 4 en ipad 2 die de update hebben gekregen na een het herstellen van de ipad 2 en de 5.1.1 weer er op te hebben gezet geen problemen meer met de ipad

  61. Ik heb er ook last van na het updaten van iOS 5 naar iOS 6. Hopelijk snel een update in 6.0.1 (?).

  62. Hier met 4S ook problemen. Voor update naar 6.0 werkte mijn Wi-Fi perfect. Nu ga ik via 3G op internet. Lijkt me ook niet de bedoeling!

  63. Probleem met iPad 2 & 3 na upgrade. Opgelost door Airport Extreme in te stellen op Bridge-mode, alle ethernet kabels te ontkoppelen, modem en airport en alle switches los te koppelen van elektra, eerst het modem op te starten (na 10 seconden) daarna de airport daana alle switches, alle ethernet kabels weer aan te sluiten. Op beide ipads Herstel alle Netwerkinstellingen, daarna op beide ipads mijn wifi netwerk opnieuw laten scannen, opnieuw inloggen, via blauwe pijltje achter netwerknaam naar volgende scherm, onderin op knop drukken Vernieuwen Lease, als het goed is komen er nieuwe gegevens te staan bij IP, netwerkmasker en dns. Probleem was opgelost bij mij. Ik vrees dat het hem zit in het terugzetten van de backup na de upgrade van iOS6. Mijn airport extreme draait nu op de 5GHz band als een zonnetje met alle beveiligingen. Succes iedereen!

  64. Lijkt mij inderdaad een iOS 6 probleem. Heb er op de iPhone 4 en 4S ook last van.

  65. Bij mij lag het aan de router. Die was nog niet opgewassen tegen de iOS 6. Drie iPhones en na update knalde Wi-Fi er gewoon uit, telkens weer. Geen Wi-Fi via telefoon, dan niks aan de hand. Apple had geen antwoord. Anderen ook niet, dus zelf aan de pruts. Firmware-update gedaan en het is weer stabiel. Denk dat dit een hele goeie tip is, want resetten heeft geen enkele zin. Wel even checken wat voor router je gebruikt. Maar bij mij werkt alles weer top!

  66. En ik heb er totaal geen last van op de iPad 3 na update iOS 6

  67. Sinds de update ios6 heb ik de volgende problemen
    iPhone4 / uitval wifi, af en toe tijdens het bellen kraken, geluid bij aan en uitzetten uit terwijl die aanstaat.

    iPad2 / uitval wifi

    Beide toestellen zijn onstabieler geworden!

  68. @cborg: Bij mij loopt iOS 6 op de iPhone 4S als een trein.

  69. Yup ook hier slechte Wi-Fi na update naar iOs6. Niet of nauwelijks kunnen verbinden 🙁

  70. Ik had het probleem op iPad 3 na upgrade. Een herstel van de netwerkinstellingen heeft het probleem opgelost.

  71. iOS 6 veroorzaakt op m’n iPhone 4 Wi-Fi-problemen. Nieuwe maps is bagger. Bij afwijking van route herberekent deze niet opnieuw de route. Er is tevens geen stembegeleiding bij de route. Erg jammer, doe mij de vorige maps maar, daar was ik uitermate tevreden over!

  72. Heb zelf ook problemen met Wi-Fi op mijn iPhone 4S en iPad 3.
    Het signaal is volop sterkte, maar totaal geen verbinding kunnen maken.
    Heb met Apple Care contact gehad, volgens hen ligt het aan de versie van de KPN Experia Box.
    Kan kloppen, heb bij een kennis getest op ouder type modem van KPN en daar werkte het perfect.
    Iemand die deze Experia box heeft?
    Mijn eerste letter (serie)nummer Wi-Fi-modem is H220etc..
    Meer mensen die dit ook ondervinden?

  73. iPhone4 en iPad3 beiden op iOS6 zonder jailbreak. Geen problemen met wifi!

  74. Schijnt een hardware probleem te zijn. Zijn waarschijnlijk een aantal iPhone 5 met een foute chip. Teruggaan en een vervangende iPhone vragen.

  75. Ik heb er sinds vandaag opeens last van. Supertrage wifi. iPhone 4S , iOS6

  76. of er is geoon een mafkees die dit de wereld in brengt, en vervolgens meerdere mensen die een slechte router of iets dergelijks hebben dat ook beweren. net als met de nieuwe ipad, stiekem hebben die mensen ook gewoon eens of whatever. en vervolgens hoor je er nooit meer wat van

  77. Ik heb nergens last van op mijn iPhone 4/iPod touch 4/ iPad 1 & 3/ Macbook en iMac O_O

  78. @eimert: Ik vind het maps- en youtubegedoe ook een reden voorlopig niet over te stappen.

    Vreemd toch die WiFi-problemen bij Apple. Lion en Mountain Lion hadden / hebben er ook last van.

  79. @Nicolas: Daar heb je volgens mij gelijk in, niet bij stilgestaan. Thanks!

  80. Heb dit ook op mijn iPhone 4 met IOS6. Niet met mijn iPad2 (ook op IOS6). Kan het zijn dat dit in combinatie is met Experiabox, zoals ook bij Mountain Lion het geval is? Daar is volgens mij ook nog geen fix voor?

  81. Toch nog een voordeel dat mijn 3G niet op iOS6 draait 😉

  82. iOS 6 zorgt bij mij voor Wi-Fi-problemen. Maps is bagger! Bij afwijking van geplande route geen herberekening. Geen stembegeleiding bij route. Waarom vervangen waar er heel veel lovend over zijn? Stap aub weer terug op vorige maps, ik was daar uitermate tevreden over!

  83. Origineel geplaatst door Marcel
    Toch nog een voordeel dat mijn 3G niet op iOS6 draait

    en je weet de weg. apple maps is echt een ramp.

  84. Hier ook langzame verbinding met iOS 6 op mijn 3GS.

  85. Probleem ligt duidelijk aan iOS 6 ! Met mijn 4S heb ik geen probleem maar met mijn iPad 2 wel, overduidelijk. Herhaaldelijk resetten helpt even, maar na een tiental minuten valt het weer ontzettend traag terug zodat ge er niks meer mee kunt. Schijnt aan een Apple ‘opvolgingssysteem’ te liggen? iOS 6.1 dringend gewenst!

  86. Nu alle meldingen tot nu toe gelezen, wat mij opvalt is dat er geen enkele eigenaar met een 3GS meld dat hij dit probleem heeft. Heb zelf ook een 3GS en heb geen probleem met wifi.
    Heb mijn telefoon aan de mac gehangen en via itunes de update binnengehaald en geinstalleerd. Mijn 3GS is naar mijn gevoel een stuk sneller, en heb ook het idee dat mijn wifi bereik beter is geworden, liep gisteren de tuin in en had gewoon vol bereik, boven slaapkamer nog niet getest. Oja ik heb dus geen JB, ook nooit gehad en alle IOS updates altijd via de mac en Itunes laten lopen.

    Balen weer dat het voor zoveel mensen een probleemupdate is geworden, maar ze zullen wel weer roepen om naar het grote geheel van alle uitgevoerde updates te kijken en dan is het slechts een klein deel dat problemen ondervind. En zo lust ik er nog wel een paar, want je schiet er natuurlijk niets mee op als jij wel problemen hebt na de update.
    Dus voor al die mensen STERKTE!!!!!!

  87. Veel recente modellen iPhone die dus problemen hebben en de 3GS niet. Die kan i.t.t. de modellen erna niet overweg met Wi-Fi-n. Na vervangen oude router door een TimeCapsule was mijn 3GS veel sneller over Wi-Fi dan mijn 4S. Reden: 4S kan niet overweg met de 5GHz-frequentie. Via een Apple-forum gevonden dat je de modus van de TC per frequentie kan instellen. 2,4GHz doet nu Wi-Fi-b-g en 5GHz alleen -n. Ook de 4S ging daarna weer perfect. Wellicht een tip om de instellingen van je router te checken.

  88. Het ligt aan iOS 6, want mijn iPhone 3GS heeft hier ook last van en alleen met WEP kan ik nu de wifi gebruiken. Maar nog slecht signaal

  89. Sinds ik de iPhone 5 heb gebruik ik mijn Wi-Fi niet meer. LTE is vele malen sneller en gelukkig nog steeds unlimited bij AT&T

  90. Heeft iemand het volgende al geprobeerd:
    Instellingen–>Algemeen–>Stel opnieuw in–>Herstel alle netwerkinstellingen.

    Zou het misschien komen door de teruggezette icloud backup ?

  91. Na update op ipad 2 met geen mogelijkheid met mijn netwerk te verbinden! Andere apparatuur in huis geen problemen. Ipad en Iphones van uithuis kinderen met ios6 geen probleem met inloggen. Mijn Ipad bij hun netwerk ook geen probleem! Zit ik mooi klem. Geen idee hoe dit op te lossen. Lijkt dus geen routerprobleem ook Garantie?

  92. Hier ook GEEN last met WiFi en WPA2 op de iPad3, iPhone4 en iPhone4S met iOS6! 🙂

  93. Goh! wat een verassing!! oeps! het ligt niet aan de iPhone 5 maar aan iOS6. Sinds ik de beta draai heb ik al gekloot met m’n experiabox. Linksys router ertussen geplant, en ‘t werkt als een tierelier.

  94. Hmm ff wachten met updaten dus op me iPad.
    Dit probleem is trouwens niet nieuw. Toen der tijd met de 3Gs was dit hetzelfde toen er een upgrade kwam van iOS3 naar 4

  95. Heb gelukkig nergens last van met mijn iPhone 5.

  96. Ik heb ook slechtere wifi na update naar iOS 6 op mijn iPhone 4. Voorheen nooit problemen mee gehad.

  97. Mijn probleem met IPAD 2 update opgelost Vanaf zondag er mee beziggeweest. Vandaag helpdesks
    Sitecom en Apple gedaan. Om alles uittesluiten “moest” ik van Apple mijn router terugzetten naar fabrieksinstellingen. En toen kon ik ma eindelijk aanmelden bij mijn netwerk. Maar….. Toen ik van het defaultkanaal 11 weer naar mijn oude kanaal 13 ging kon ik weer geen verbinding verkrijgen. Ook kanaal 12 weigerde. Dit zijn voor mijn WL-341 router de hoogste frequentie kanalen. Als ik dit 2 dagen geleden had geweten
    …..
    Misschien heeft iemand wat aan deze oplossing

  98. Heb probleem update ios 6 bij ipad 2 opgelost. Ik “moest” van Apple router terugzetten naar fabrieksinstelling en (verdraaid) na 2 dagen rommelen eindelijk verbinding wifi. Wifi werkt nu op kanaal 11, maar tijdens update op kanaal 13 van mijn Sitecom WL341. Ging terug naar 13 en weg Wifi, ook 12 werkte niet. Dus weer terug op 11 of lager. Nu dus alles ok. Misschien dat deze ervaring iemand op kan monteren

  99. Ligt idd aan ios6. Ook ik heb last met een 4s gelukkig niet op mijn ziggo router maar wel op de router van mijn schoonvader icidu oid

  100. De nieuwe Ipad en iphone4 geupdate naar ios6, binnen en half uur gefixed tijdens de release. Ik heb geen enkele wifi problemen of wat dan ook op beide devices., gelukkig. Sterkte voor de mensen die dit wel hebben…

  101. iPad 2 + iPhone 4S, beide op iOS6… beide veel last van een tegenvallende verbindingskwaliteit bij gebruik van WiFi na update! Dat niet alleen, “Aankopen” in de Appstore doet het ook niet meer na de update… per definitie een timeout (10 netwerken geprobeerd, zelfde geld voor 3G)

  102. Vandaag mijn iPhone 5 ontvangen. Geen wifi verbinding te krijgen!
    De 4 die er naast ligt doet het probleemloos. Hellup!

  103. Zelfde probleem hier, valt geen Wi-Fi verbinding te maken met de iPhone 5..
    Van alles al geprobeerd….rara

  104. Zodra ik mijn iphone 5 verbind doet hij het. Zodra hij in de standby valt, is de verbinding verbroken.
    Apple gebeld en ze weten nergens niks van.
    Ik heb mijn vriendin haar 4 geüpdate en ze heeft nergens last van.

  105. Na de installatie van iOS6 op mijn 4s alleen maar problemen met de WiFi verbinding. Zodra ik verbinding maakt komt er een paar minuten data door en werkt het goed, zodra een bepaalde ‘buffer’ wordt bereikt wordt er geen data meer doorgegeven. De WiFi verbinding op zich valt niet weg,…er komt enkel geen data meer door. Na het herstellen van de verbinding werkt het weer even.

    Voorheen nooit problemen mee, m’n vriendin draait iOS5 op haar 4, echter zonder WiFi problemen.

    Al met al een zeer slechte zaak, Apple geeft vooralsnog niet thuis!

  106. Yep, heb dat probleem. Nu 1 keer met WEP ingelogd, daarna was WPA2 mogelijk. Of dat ook met andere Wifi-netwerken gaat gebeuren weet ik nog niet. Net begonnen met de iPhone5

  107. Gisteren de iphone 5 ontvangen, en ook ik heb last van trage wifi.
    Voorheen had ik een iphone 3Gs, met nog de oude software (ios3). Als ik verbinding maakte met wi-fi, haalde ik rond de 10 a 11 Mbit. Nu, met de nieuwe iphone haal ik rond de 1 a 2 Mbit, duidelijke verslechtering (gebruik speedtest.net app om te meten).

    Ik gebruik zelf een Netgear router, en misschien een goed idee om de firmware te updaten? Is ook al 3 jaar niet gedaan.

    Benieuwd hoe dit probleem opgelost gaat worden. Misschien speelt t alleen bij bepaalde routers?

  108. Aanvulling op mijn bericht van 09:19
    ————————————————–

    Zojuist op werk met wi-fi verbonden, en veel betere snelheid dan thuis.
    Ik ga vanavond proberen om de firmware van mn router te updaten, en kijken of ik dan betere snelheid heb.

  109. Gedaan de netwerk instelling gereset en het werkt perfect thx !!!!

  110. Probleem is nog steeds niet opgelost, sterker nog, steeds meer gebruikers van iOS6 melden zich met wifi problemen. Ik mag hopen dat Apple gauw met een oplossing gaat komen, want ik heb geen zin om mn router en iphone te moeten resetten/upgraden etc….

    https://discussions.apple.com/thread/4310121?start=1755&tstart=0

  111. Vanmiddag nieuwe iPhone 5 ontvangen.
    Wat een drama, wifi! twee netwerken in huis, maar geen van beide ziet hij.
    Heel af en toe, als ik het toestel bij de routeer/het modem houdt.

    De oude iPhone 3GS geeft vol bereik waar iPhone 5 niets heeft!
    Jeetje, wat te doen?

  112. Heb juist hetzelde probleem

  113. Het probleem zit in de AES encryptie van WPA2, wanneer de encryptie omgezet wordt naar TKIP-methode, dan werkt de wifi perfect. Ik heb dit getest op meerdere wifi netwerken. Dit lijkt mij toch echt software gerelateerd.

  114. @Dennis: bedankt, probleem is opgelost. Zojuist encryptie aangepast en wifi zit nu op 23Mbps, en voorheen op 1Mbps

  115. Heb sinds vorige week de iPhone 5. Ik kan het signaal van Wifi veranderen met mijn hand! Als ik mijn hand boven om de iPhone vouw dan wordt mijn wifi bereik minder. Heb hierover contact gehad met Apple en die adviseerden mij om iOS opnieuw te installeren. Probleem blijft. Ook is mijn bereik gehalveerd ten opzichte van mijn iPhone 4/4S. Heb m aangemeld als DOA, benieuwd of een nieuwe dat probleem ook heeft!

  116. KPN helpdesk heeft het wifi kanaal veranderd en toen werkte het weer. Dus probeer dat eens.

  117. Stefan, ik heb net hetzelfde probleem als jou. Heel vervelend want zodra hij da in stand-by valt ontvang ik geen iMessages of whats-app berichten meer.

  118. Is er nu al een oplossing?

    Weet je waar ik van baal, dat elke keer als mijn WiFi weer uit valt, ik weer van alles moet doen om hem aan te krijgen en soms lukt dat gewoon niet. Zo nu ook weer, nu blijft mijn button van WiFi gewoon grijs en kan helemaal NIETS meer.

    De een zegt, ga naar Apple Store en laat er naar kijken, de ander zegt weer dat er iets met software is dus moet wachten op Appel. Ja, wat moet ik nu?

    Ik denk dat ik nog maar even wacht op mijn iPhone5 en dat ik dan met mijn 4S langs de Apple Store ga. Misschien is dat een goed idee, voor het geval ik hem moet achterlaten, heb ik altijd nog een ander toestel 🙂

  119. Origineel geplaatst door Florina
    Vanmiddag nieuwe iPhone 5 ontvangen. Wat een drama, wifi! twee netwerken in huis, maar geen van beide ziet hij. Heel af en toe, als ik het toestel bij de routeer/het modem houdt.De oude iPhone 3GS geeft vol bereik waar iPhone 5 niets heeft! Jeetje, wat te doen?

    Door goede service TMobile is de iphone sinds een paar weken vervangen, en probleem opgelost. Kan nu 55 m vanaf modem nog wifi gebruiken!!

  120. Same here…

    Eerste 4 dagen nergens last van en ineens kan ik geen verbinding meer maken met mijn wifi….

  121. Tip: Door handmatig de naam van het wifi netwerk onder Anders in te geven maakte de iPhone 5 wel correct verbinding met het netwerk

  122. Mijn wifi en/of internet verbinding werkt toch ook niet hoe het moet op mijn iPhone5 🙁

  123. Mijn wfi op mijn Iphone 5 is ook traag. Mijn oude Nokia Lumia op mijn wifinetwerk werkt wel snel.

  124. Mijn wifiprobleem met mijn Iphone is opgelost. Ik heb een nieuwe modem met ingebouwde router van Upc (Cisco) en nu is de wifi van mijn iphone snel en goed.

  125. Wifi werkt niet op spiksplinternieuwe Iphone5, alles al geprobeerd, wat nu?

  126. ik heb dezelfde problemen na de upgrade naar IO6 met de IPad2, Iphone 4 en 4s. soms erg traag internet via WIFI

  127. Ik heb er sinds 2 weken ook last van.. kon voorheen altijd prima op wifi thuis, daarna kon ie ineens geen verbinding meer maken. Sterker nog; het netwerk kon ie helemaal niet meer vinden.. terwijl andere mensen hier thuis wél gewoon met hun telefoon op de wifi kunnen :s
    heb software update gedaan (dacht dat dat de boosdoener was) maar helaas.. kan nog steeds niet op wifi! het meest vervelende is dat ik nu dus dikke telefoon rekeningen heb, boven mijn internet verbruik.. argh! vraag me af wat ik nu moet doen?!

  128. Ik krijg met geen mogelijkheid verbinding met het wifi netwerk thuis. heb alles geprobeerd en gecheckt, maar het gaat niet. Heb een Iphone 5, de rest is toppie aan de telefoon, alleen jammer van de wifi.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.