iPhone 5-bezitters klagen over Wi-Fi-problemen

· Bastiaan Vroegop

iPhone 5 Wi-FiVerschillende iPhone 5-bezitters klagen over een langzame of inconsistente Wi-Fi-verbinding. In sommige gevallen zou de Wi-Fi-connectie van de iPhone 5 slechts downloadsnelheden van een paar kb per seconde weten te behalen. Ook zou het soms niet mogelijk zijn om met een Wi-Fi-netwerk te verbinden. Waar het probleem precies door wordt veroorzaakt is nog niet duidelijk: in een aantal gevallen lijkt het te helpen om te wisselen van WPA2- naar WEP-beveiliging op een draadloos netwerk, maar deze encyptiemethode is vele malen onveiliger. Daarnaast lijkt deze truc niet voor iedereen te werken.

Hoe grootschalig de Wi-Fi-problemen voorkomen is nog niet duidelijk. Op zowel het forum van MacRumors als het officiële Apple supportforum klagen verschillende mensen over de kwestie. Het topic op Apple’s forum telt op het moment van schrijven al 24 pagina’s.

Bij een aantal iPhone 5-bezitters was het probleem opgelost toen ze de iPhone 5 omruilden voor een vervangtoestel. Een bezoeker van het Apple supportforum zegt dat Applecare van het probleem bewust is. De langzame downloadsnelheden en WPA2-problemen lijken volgens hun deels softwaregerelateerd, terwijl problemen met het verbinden via Wi-Fi door de hardware veroorzaakt kunnen worden. Apple heeft nog niet officieel gereageerd. Heb je last van Wi-Fi-problemen op de iPhone 5, dan raden wij je aan om contact op te nemen met Apple.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.