iPad opladen via Windows-pc: MSI brengt update i-Charger uit

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

usb poortVroege iPad-bezitters klaagden dat het opladen via de usb-poort problemen opleverde. Vooral Windows-gebruikers merkten dat het opladen soms helemaal niet werkte, omdat de usb-poorten van hun pc leverden te weinig stroom leverden om de iPad te kunnen laden. Gigabyte bracht al nieuwe drivers uit voor diverse chipsets en ook ASUS kwam met een update voor AiCharger. Nu sluit ook MSI zich aan bij dit rijtje, met een update voor i-Charger.

De software-update voor i-Charger zorgt ervoor dat de meeste moederborden van MSI de benodigde 1,2 ampère stroomsterkte kunnen leveren om de iPad via een usb-poort te laden. De software herkent de iPad automatisch en schroeft dan de stroomsterkte omhoog van 0,5 naar 1,2 ampère. i-Charger is ook beschikbaar voor notebooks. Europeanen kunnen de nieuwe i-Charger-software hier downloaden: icharger_vx7_mb.zip (zip-bestand).

Mac-gebruikers hadden over het algemeen weinig last met het opladen van hun iPad, tenzij ze de ingebouwde usb-poort van bijvoorbeeld een toetsenbord gebruikten. Wel publiceerde Apple een knowledgebase-document waarin ze uitleggen waarom het opladen via een stroomaansluitingloze usb-hub of andere usb-poort met lage stroomsterkte niet werkt.

not charging

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.