iPad mini officieel aangekondigd: 7,9-inch scherm, vanaf 2 november in Benelux

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ipad mini heroApple heeft vanavond de iPad mini met 7,9-inch scherm aangekondigd. De iPad mini is zo klein dat je de tablet in éeen hand kunt vasthouden. Hij is 7,2 mm dun, weegt 308 gram en is daarmee half zo zwaar als de eveneens aangekondigde vierde generatie iPad. De iPad mini is vanaf vrijdag 26 oktober in pre-order te bestellen en zal vanaf 2 november vanaf €329 in de winkel liggen, ook in Nederland en België.

De kleinere iPad is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit, waarbij het zwarte model dezelfde tint geanodiseerd aluminium heeft als de iPhone 5. De schermresolutie is exact hetzelfde als de iPad 2 (1024 x 768 pixels), zodat ontwikkelaars hun apps niet hoeven aan te passen. Binnenin vind je een dual-core A5-chip, een FaceTime HD-camera en een 5 megapixel iSight-camera. Ook is gezorgd voor je LTE-ondersteuning, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi en een nano-simkaartslot. De batterij gaat 10 uur mee en je kan opladen via de nieuwe Lightning-aansluiting.

De Amerikaanse prijzen van de iPad mini zijn als volgt:

  • 16GB iPad mini: $329
  • 32GB iPad mini: $429
  • 64GB iPad mini: $519

De aankondigingen van vanavond hebben gevolgen voor het iPad-assortiment van Apple. De iPad 2 blijft in de winkel verkrijgbaar als budgetmodel vanaf €399. De iPad 3 verdwijnt en in plaats daarvan komt er een nieuwe iPad 4 met Lightning-connector die iets in prijs omhoog gaat: vanaf €499. Alle producten en prijzen zijn inmiddels te vinden in de online Apple Store.

ipad mini liggend

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.