Dit is Apple’s iPad line-up voor het voorjaar 2017

Apple kondigde een nieuwe iPad aan, maar de gehele line-up is door Apple onder handen genomen. Welke iPad-modellen kun je vanaf nu bij Apple bestellen? Wij zetten de configuraties op een rij.

Apple kondigde vandaag de nieuwe 9,7-inch iPad aan en voerde enkele wijzigingen door in de volledige iPad-lijn. Welke iPads in welke configuraties kun je nu precies aanschaffen? We zetten de nieuwe iPad line-up voor het voorjaar op een rij, inclusief alle configuraties en prijzen.


iPad 9,7-inch van 2017.

iPad line-up voorjaar 2017

Wat meteen opvalt bij de nieuwe iPad line-up, is dat deze flink uitgedund is. In totaal kun je nu kiezen uit vier modellen, terwijl je voorheen nog uit vijf soorten kon kiezen. De iPad mini 2 wordt door Apple niet meer verkocht, waardoor de iPad mini 4 nog de enige kleinere iPad in het assortiment is. Bovendien is deze qua opslagcapaciteit ook beperkt: in plaats van 32GB en 128GB, kun je nu alleen nog kiezen voor de grotere opslaghoeveelheid. Daarnaast heeft de iPad Air 2 plaatsgemaakt voor de nieuwe 9,7-inch iPad. De volledige nieuwe iPad line-up voor het voorjaar van 2017 vind je hieronder.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek iPad line-up voorjaar 2017.

Ter vergelijking vind je de vorige iPad line-up zoals deze sinds het najaar van 2016 was.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek iPad line-up najaar 2016.

iPad mini 4 goedkoper, hogere meerprijs voor mobiel internet

De prijzen voor de iPad Pro-familie zijn ongewijzigd gebleven, maar op het vlak van de iPad mini is er wel het één en ander verschoven. Voorheen kostte de iPad mini 4 €439 (32GB) of €549 (128GB). Het 32GB-model is komen te vervallen, waardoor alleen het 128GB-model nog in de verkoop is. Gelukkig wel voor een lagere prijs dan voorheen, want de iPad mini 4 met 128GB kost nu €489. Dat is dus €60 goedkoper dan voorheen. Een kanttekening is dat het verschil tussen Wi-Fi en 4G een stuk groter is geworden. Waar je eerst een meerprijs van €120 betaalde, is dit nu verhoogt tot €150. Mensen die met hun iPad mini 4 gebruik willen maken van mobiel internet, zijn dus drie tientjes extra kwijt.

ipad-mini-4-hand

De nieuwe iPad met een 9,7-inch scherm is beschikbaar voor €409 (32GB) en €509 (128GB). Wil je daar mobiel internet bij, dan komt daar nog eens €160 bij. Dit is veruit de hoogste bijbetaling die Apple voor de 4G-verbinding rekent. Bij de iPad Pro geldt een meerprijs van €150 voor een 4G-verbinding.

Alle nieuwe en oudere iPad-modellen zijn beschikbaar via de online Apple Store.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.