Dit is de nieuwe iPad line-up: meer opslag en lagere prijzen

Apple heeft de iPad line-up een opfrisbeurt gegeven. Veel oudere modellen hebben meer opslag gekregen en zijn daardoor wat goedkoper geworden. De iPad Pro is qua opslag gelijk gebleven, maar is in veel gevallen wel een stuk goedkoper.

Gisteren stond vooral in het teken van de iPhone 7 en de nieuwe Apple Watch Series 2, maar ook aan de iPad-kant is er het één en ander veranderd. Er is geen nieuwe hardware aangekondigd, maar de bestaande modellen zijn wel iets aangepast, zowel qua prijs als qua opslag. Zo beginnen de oudere iPads met een opslag van 32GB, terwijl de iPad Pro qua prijs behoorlijk gezakt is.

iPad line-up met iPad mini en twee formaten iPad Pro.

Meer opslag bij oudere iPads

De exacte modellen die Apple in het assortiment heeft, is na het evenement gelijk gebleven, Dat betekent dat je de keuze hebt uit de iPad Pro (12,9- en 9,7-inch), iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad mini 2. Bij de laatste drie modellen is de opslag echter verhoogd. Bij de iPad Air 2 kon je voorheen kiezen uit 16GB en 64GB, zowel voor het Wi-Fi-model als voor het model met een mobiele internetverbinding. Dit is nu verhoogd naar 32GB en 128GB. Bij de iPad mini 4 had je eerst nog de keuze uit 16, 64 en 128GB, maar dit is nu veranderd naar 32 en 128GB. Tot slot is de iPad mini 2 alleen nog verkrijgbaar met een opslag van 32GB, waardoor het 16GB-model is komen te vervallen. De opslag bij de iPad Pro is ongewijzigd gebleven.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek iPad line-up najaar 2016.

Hieronder ter vergelijking de vorige line-up, vanaf het voorjaar van 2016 tot en met gisteren.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek iPad line-up voorjaar 2016.

Lagere prijzen voor de iPad Pro

Behalve de opslag is er ook aan de prijs van de iPad gesleuteld. Een 12,9-inch iPad Pro heb je nu vanaf €909 in plaats van €919. Bij het allergrootste model van 256GB scheelt het maar liefst €150: €1.279 voor het 256GB-model met mobiel internet, in plaats van €1.429. Over het algemeen ben je tussen de €10 en €150 goedkoper uit. Maar zoek je een oudere iPad zoals de iPad mini 2, dan ben je ook daar flink wat goedkoper uit. Een 32GB iPad mini 2 met Wi-Fi kost nu €299 in plaats van de eerdere prijs van €349. Je krijgt nu dus feitelijk het 32GB-model voor de prijs van de vorige 16GB-versie. Bij de online Apple Store vind je het volledige prijzenoverzicht.

Bij de oudere iPads betaal je in veel gevallen hetzelfde bedrag of een klein bedrag meer, maar krijg je hier wel flink meer opslag voor terug. De accessoires zoals de Apple Pencil is qua prijs verder onveranderd gebleven.

Meer aankondigingen
Er is nog veel meer aangekondigd tijdens het Apple-evenement op 7 september. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen: de aankondiging van de iPhone 7 en de Apple Watch Series 2 en onze handige samenvatting van alle belangrijke feiten.

Bekijk ook

iPhone 7 officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. In dit artikel lees je wat er nieuw is aan de toestellen, waarbij vooral de camera flink is verbeterd.
Bekijk ook

Apple onthult Apple Watch Series 2: dit zijn alle vernieuwingen

Apple heeft de Apple Watch Series 2 onthuld. De nieuwe Apple Watch heeft een eigen GPS-chip, betere batterij en verbeterde processor. De Apple Watch 2 komt in meerdere modellen.
Bekijk ook

Samenvatting Apple-event september 2016: dit kondigde Apple aan

Op het media-evenement van 7 september 2016 kondigde Apple een groot aantal producten aan. In dit artikel zetten we alle belangrijke aankondigingen nog even op een rij. Zo weet je zeker dat je niets hebt gemist.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.