iPad in China en Zuid-Amerika officieel gelanceerd

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ipad china kindVanochtend stonden honderden Chinezen in de rij om een officiële iPad te kopen. De iPad gaat vandaag officieel in de verkoop, onder andere bij de Apple Store in Beijing. Daar stond de 35-jarige Han Ziwen zestig uur in de rij om er zeker van te zijn dat hij de eerste iPad in ontvangst zou kunnen nemen. Han droeg een t-shirt met de tekst “I buy iPad No. 1”. Apple brengt in China de iPad voorzien van Wi-Fi uit voor CNY3988 (16GB), CNY4788 (32GB) en CNY5588 (64GB). Voor de goedkoopste iPad betaal je omgerekend zo’n 450 euro. De iPad wordt vanaf vandaag ook verkocht in de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador en Peru.

ipad chinaAnalisten denken dat de iPad het goed gaat doen in China, het land waar tegenwoordig bijna alle gadgets gemaakt worden. Het aantal Apple-liefhebbers neemt toe en na aanschaf van een iPod en iPhone hebben die ook wel interesse in de iPad. De 3G-versie is in China nog niet beschikbaar. Op de Chinese Apple-website zijn de afbeeldingen en schermteksten aangepast aan de Chinese smaak (zie boven).

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.