iPad heeft gunstige effecten bij kinderen met autisme

· Gonny van der Zwaag

autisme ipadDe iPad blijkt gunstige eigenschappen te hebben voor autistische kinderen. Kinderen leren ermee communiceren, rekenen, tekenen en spellen. Want ook al is de iPad gemaakt voor volwassenen, het blijkt dat het apparaat erg goed aansluit op de behoeften van deze kinderen. De iPod touch heeft een te klein scherm, waardoor het lastiger te bedienen is. Bij de iPad speelt dat probleem veel minder: kinderen kunnen er meteen mee aan de slag gaan en leren elke dag iets nieuws. Dit enthousiaste verhaal uit de hoek van autisme-experts wordt in een 6 pagina’s tellend artikel uitgebreid besproken in de SF Weekly, een regionale krant voor San Francisco. Shannon Rosa, moeder van een autistisch kind, legt daarin uit dat ze bijna op het punt staat een altaar voor Steve Jobs in de woonkamer in te richten.

Blijkbaar heeft de iPad nogal magische eigenschappen. Het was voor de ouders van het geportretteerde kind onmogelijk om in een restaurant te gaan eten, omdat zoon Leo nogal wild met het voedsel omging. Kinderen met autisme hebben moeite met communiceren en vinden het volgens de experts in het artikel daarbij makkelijker om te gaan met een levenloos voorwerp, zoals de iPad.

Meer info: SF Weekly

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.