‘iPad 5 lijkt op iPad mini, verschijnt in maart 2013’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iPad miniDe iPad vijfde generatie zal in maart 2013 op de markt verschijnen. Dit beweren bronnen tegenover het Japanse Macotakara. Deze nieuwe, grote iPad zal in ontwerp lijken op de iPad mini en zowel dunner als lichter als de iPad vierde generatie zijn. De nieuwe iPad zou 4 millimeter minder lang, 17 millimeter minder breed en 2 millimeter minder dik worden. Hierdoor is hij ongeveer even dik als de iPad mini.

Verdere technissche specificaties over de iPad 5 worden niet door Macotakara genoemd. Wel beaamt de site eerdere geruchten over de iPad mini 2: deze zou een 7,9-inch retinascherm krijgen en worden uitgerust met een A6X-processor, die je op het moment in de iPad vierde generatie vindt.

Uit eerdere geruchten kon al worden opgemaakt dat de iPad 5 iets lichter wordt dan zijn voorganger. Hierbij werd echter enkel naar het gebruik van nieuwe LED-verlichting voor het scherm gewezen. De geruchten van Macotakara wijzen op een totaal nieuw ontwerp, waarin andere onderdelen mogelijk ook anders worden geplaatst of gebruikt om gewicht te verminderen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.