‘iPad 5 en iPad mini 2 onthuld in maart’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iPad 4 iPad miniZowel de iPad vijfde generatie als de iPad mini 2 worden in maart onthuld. Dit concludeert Topeka Capital Markets-analist Brian White nadat hij met meerdere bronnen sprak op technologiebeurs CES. White is niet de eerste die over dergelijke iPad-plannen heeft gehoord: in december concludeerde analist Doug Freedman nog dat de iPad mini wellicht eerder komt dan verwacht, omdat Apple grote stappen maakte bij fabrikanten. Kort daarna hoorde het Japanse Macotakara dat de iPad 5 voor maart staat gepland.

Volgens White wordt de iPad 5 dunner en lichter dan de iPad vierde generatie. De iPad mini 2 zou er hetzelfde uitzien als zijn voorganger en vooral van binnen zijn aangepast. De analist heeft het onder andere over een snellere processor. Macotakara schreef in december al dat de iPad mini 2 een A6X-processor en een 7,9-inch Retina-scherm zou krijgen.

Naast het feit dat White’s bronnen aanwezig waren op technologiebeurs CES, weten we weinig over waar de analist zich exact op baseert. Het feit dat zijn bericht eerdere geruchten beaamt is echter interessant. Wat Apple precies gaat doen, zal vermoedelijk duidelijker worden naarmate maart dichterbij komt en de geruchtenmolen harder begint te draaien. Apple presenteerde de afgelopen jaren altijd in maart een nieuwe iPad. Vorig jaar week het bedrijf echter af van de gebruikelijke routine, door in het najaar de iPad mini en iPad vierde generatie uit de doeken te doen.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.