‘iPad 3 verschijnt in maart of april’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iPadNieuwe geruchten van de technologiesite Digitimes wijzen erop dat de volgende iPad over 3 tot 4 maanden uit zal komen. Dit baseert de website op een analist van Citi, die heeft gesproken met verschillende bronnen. Fabrikanten zouden de onderdelen voor de iPad 3 al hebben verzonden. De beoogde datum valt binnen de verwachtingen: zowel de iPad als de iPad 2 kwamen uit in het voorjaar van 2010 en 2011.

Foxconn zou vanaf januari beginnen aan de productie van de iPad 3, om vervolgens in februari nog meer iPads te fabriceren. Tegen die tijd zou de productie van de iPad 2 verminderen om plek te maken voor de nieuwe tablet, naar 4 tot 5 miljoen units voor het eerste kwartaal van 2012. In ditzelfde kwartaal zouden er tussen de 9,5 en 9,8 miljoen iPad 3-units worden geproduceerd, aldus bronnen bekend met Apple’s productieproces.

Wat voor hardware de iPad 3 zal bevatten is nog niet bekend gemaakt. Eerdere geruchten wijzen onder andere op een retinascherm zoals in de iPhone 4 en iPhone 4S, of een kleiner scherm om de concurrentie met bijvoorbeeld de Kindle Fire aan te gaan.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.