‘iPad 3-prototype had 3D-scherm’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iPad 3DDe afgelopen weken kwamen geruchten over het retinascherm van de iPad 3 regelmatig voorbij. Zo zou dit scherm voor productievertraging hebben gezorgd en ook een betere backlight vereisen. Uit verhalen van een bron op Business Insider blijkt dat er echter een heel ander scherm voor een uitvoering van de iPad 3 gepland stond: in vroege prototypes was volgens de bron een 3D-scherm te vinden. Hierdoor stond de iPad 3 ook voor lange tijd bekend als de iPad 3D. Inmiddels heeft Apple het 3D-display laten vallen.

Voor het 3D-scherm in het iPad 3-prototype hoefde de gebruiker geen speciale bril te dragen. Hierdoor zou het scherm te vergelijken zijn met onder andere de Nintendo 3DS, die op soortgelijke wijze 3D-beelden produceert. Bij de Nintendo 3DS moet je recht voor het scherm zitten om het gewenste effect te zien.

Volgens de bron van Business Insider heeft Apple uiteindelijk afgezien van het 3D-scherm, de technologie zou op het moment nog teveel een gimmick zijn. Mocht er ooit een moment komen waarop de technologie nuttig gebruikt wordt, dan bestaat er een kans dat Apple deze alsnog in een nieuwe iPad zal verwerken. Disney zou hiervoor al bezig zijn met het omzetten van hun films naar 3D.

Voor wie meer geruchten rondom de iPad wil lezen: vandaag werd ook bekend dat de codenaam J2 in iOS 5 te maken zou hebben met de iPad 3 en dat de iPad 3 volgens een bron van CNET een 2048 x 1536 pixel Retina Display krijgt.

Afbeelding: Geek and Hype

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.