‘Apple brengt in 2017 een 10,5-inch iPad uit’

De iPad Pro komt volgens bronnen uit Taiwan volgend jaar in een nieuw formaat. Behalve de 12,9-inch en 9,7-inch versie, zou er ook een 10,5-inch versie van de iPad Pro beschikbaar komen, vooral voor bedrijven en onderwijsinstellingen.

De 9,7-inch iPad Pro van het afgelopen voorjaar is het meest recente iPad-model, terwijl de grote 12,9-inch iPad Pro deze maand zijn één-jarig jubileum vierde. Dat betekent dat we steeds dichterbij nieuwe iPad-modellen komen, maar de precieze line-up is nog altijd niet duidelijk. Berichten uit Taiwan melden nu dat Apple volgend jaar een 10,5-inch iPad op de markt brengen. Dit komt overeen met eerdere berichten van onder andere Ming-Chi Kuo.

Apple iPad Pro

‘10,5-inch iPad voor bedrijven en onderwijs’

Momenteel bestaat de iPad line-up uit drie formaten: de kleine 7,9-inch iPad mini 4, de 9,7-inch iPad Pro en iPad Air 2 en de grote 12,9-inch iPad Pro. Bedrijven en onderwijsinstellingen gebruiken vaak grotere iPads, maar de 12,9-inch iPad Pro zou daarvoor te duur zijn. Als oplossing zou Apple daardoor met een tussenmaat komen van 10,5-inch. Deze nieuwe 10,5-inch iPad zou voorzien worden van de nieuwe A10X-chip, dezelfde chip als die ook verwacht wordt in de nieuwe 12,9-inch iPad Pro. Zowel de 9,7-inch iPad Pro als de huidige grote iPad Pro hebben een A9X-chip in huis.

De productie van dit nieuwe formaat zou in december van start gaan, waarna er zo’n twee miljoen exemplaren verscheept worden in het eerste kwartaal van 2017. Voor heel 2017 wordt uitgegaan van vijf tot zes miljoen exemplaren. Daarnaast zou de 9,7-inch iPad Pro in prijs dalen, onder andere om de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld Android-tablets.

Dit bericht komt overeen met de betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo, eerder deze zomer. Die zei ook dat Apple een 10,5-inch iPad Pro uit gaat brengen en dat de 9,7-inch iPad Pro een instapmodel wordt. Over de iPad mini kon Kuo toen niks zeggen en ook de bronnen van vandaag melden niks nieuws over een eventuele iPad mini 5. Japanse bronnen meldden echter dat ook de iPad mini de Pro aanduiding krijgt en straks door het leven gaat als de iPad Pro mini.

Bekijk ook

'Apple werkt aan 10,5-inch iPad Pro voor 2017, AMOLED in 2018'

Apple gaat in 2017 een 10,5-inch iPad Pro uitbrengen en wil in 2018 overstappen op iPads met AMOLED-schermen, voorspelt Ming-Chi Kuo.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.