iOS-gebruiker levert jaarlijks 150 dollar omzet op

Een gemiddelde iOS-gebruiker levert 150 dollar per jaar op, heeft analysebureau Asymco becijferd. De gemiddelde Mac-gebruiker levert Apple zelfs 250 dollar per jaar op.

iphone geldAls onderzoeksbureau kun je allerlei dingen berekenen, in de hoop dat iemand erop zit te wachten. Asymco had zich voorgenomen om in te schatten hoeveel een iOS-gebruiker per jaar oplevert. Ze kwamen op 150 dollar per jaar, uitgaande van een gemiddelde gebruiksduur van 3,5 jaar en het aantal toestellen dat in de markt in gebruik is. Uitgaande van een geprojecteerde groei naar 500 miljoen iOS-gebruikers, zal dat leiden tot 75 miljard dollar per jaar aan terugkerende inkomsten. Een Mac-gebruiker levert nog meer op. Apple maakte tijdens de WWDC bekend dat er 54 miljoen actieve Mac-gebruikers zijn. Daaruit heeft Asymco berekend dat een Mac-gebruiker per jaar 250 dollar aan omzet oplevert.


De huidige klantenkring van Apple levert automatisch voor 95 dollar aan omzet per jaar op, als je iPods, randapparatuur, iTunes-verkopen, softwareverkopen en dergelijke meerekent. Bijzonder daarbij is dat Apple’s P/E-ratio (price-to-earnings ratio) van het aandeel op 15 staat. Dit geeft de verhouding aan tussen de prijs van het aandeel in verhouding tot het jaarlijkse netto inkomen of de netto winst van het bedrijf, per aandeel.

Meer info: Asymco

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.