Reacties voor: iOS 5-datumbug laat eerder gemaakte foto’s op vergrendelde iPhone zien

Een glitch in iOS 5 zorgt ervoor dat je eerder gemaakte foto's op een vergrendelde iPhone kunt bekijken door de tijdzone te wijzigen. De foto's verschijnen dan onder de snelkoppeling voor de camera op het ontgrendelscherm.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Sowieso als je de camera via het lockscreen opent, vervolgens op de home knop drukt heb je hem alsnog unlocked.

  2. Ik heb dat cameraatje helemaal niet naast de slider. Hoe kan dit? Moet je dit zelf aanzetten of zo?

  3. Je krijgt het camera icoontje op je lockscreen als je 2 maal op de home knop drukt.

  4. @Michel: Als het goed is (als je dus op iOS 5 zit), hoef je alleen maar als je het lockscherm open hebt, te dubbelklikken op de homeknop. Dan komt de fotoknop tevoorschijn.

  5. @Michel: 2x drukken op je home-button

  6. Dus als je de tijdszones kan aanpassen, kan je meerdere foto’s bekijken?????
    Ben ik de enigste die dan denkt dat je om tijdszones aan te passen “full controle” op de iphone moet hebben? En dat je dus sowieso alles op de iphone kan bekijken…

  7. Ha, niet echt boeiende bug, maar wel grappig om op zo’n manier (reizen naar andere tijdzone) te ontdekken hoe iets geprogrammeerd is:)

  8. Ik vind dit een beetje een nutteloze ontdekking. Je komt wel eens vaker beveiligingslekken tegen de in de praktijk geen groot risico vormen. Denk eens in wanneer dit is ontdekt. Iemand is veranderd van tijdzone. Dus als je gevlogen hebt naar een andere tijdszone zou iemand dat verschil in tijd kunnen zien in je foto’s. Als je geen codeslot op je iphone hebt, maakt dit toch niet uit, want dan kan je gewoon de foto applicatie openen. Heb je wel een codeslot, dan kan de ander ook niet in de telefoon de tijd(zone) aanpassen, want dan heeft ie het codeslot nodig en dan kan ie net zo goed de foto applicatie openen.

    Kortom: alleen als je fysiek van tijdzone veranderd zou iemand je foto’s kunnen zien. Dus vrees niet: Degene die je iphone jat (en ook nog eens weet dat je via het lockscreen foto’s kan maken/bekijken) kan alleen maar de foto’s terug kijken die je in het vliegtuig en op het vliegveld heb gemaakt…

    @huplahoi: nee je bent niet de enige. Je was me voor. Ik vind het ook een niet zo heel erg boeiende bug

  9. Bedankt medeclubbers. Dubbel Homebutton wist ik nog niet. 🙂

  10. Met deze bug kan men maximaal 23.59 uur terugkijken naar eerder gemaakte foto’s.

    Pak dat je van Anadyr, Rusland naar Adak, USA vliegt en dat daar je iPhone is gepikt EN je hebt automatische timezones aanstaan, DAN pas kan men de foto’s van de laatste 20 uur bekijken.

    Beetje overrated.

    Not to mention the fact dat de vlucht tijd inneemt, dit gaat uit van teleportatie.

  11. Muhaha! Dat krijg je als je een cheater bent Xd

  12. @First poster

    Dat is helemaal niet zo. Heb het net nog geprobeerd en wanneer ik op de home button druk sluit de camera app en word het scherm weer donker. Als ik deze dan weer open dan zie ik mijn lockscreen weer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.