iOS 5 bevat geheime autocorrectiebalk – zo activeer je het

· Gonny van der Zwaag

autocorrectie-keyboardiOS 5 bevat meer verrassingen dan verwacht. Na de mogelijkheid om een panoramafoto te maken, blijkt er nu ook een verborgen autocorrectie-balk aanwezig. De balk lijkt op een functie die al in Android aanwezig is: bij het intikken van een woord krijg je een reeks suggesties te zien. Je kunt daaruit kiezen, met als resultaat dat je sneller teksten invoert. Al na een paar letters krijg je het gewenste woord in beeld. Tik je in het voorbeeld hiernaast ‘Hel’ in, dan verschijnen in het Engels de opties: Gel, Help, He’ll en meer. De normale autocorrectie-popup verschijnt niet meer. Je kunt de functie zonder jailbreak activeren.

Overigens zat deze functie in feite al in iOS, want het Japanse toetsenbord bevatte een soortgelijke balk met woordsuggesties. Door op een pijltje te drukken krijg je meer woordsuggesties in beeld, zoals onderaan dit artikel is te zien. Waarschijnlijk ligt de oorsprong ook in het Japanse toetsenbord, dat nu is uitgebreid naar westerse talen. De autocorrectie-balk is overigens nog geen stabiele functionaliteit; het iOS Springboard kan crashen tijdens het gebruik.

Je kunt de functie activeren als je de volgende stappen doorloopt:

  1. Download iBackupBot.
  2. Maak een back-up van je iPhone in iTunes.
  3. Open iBackupBot, zoek naar de back-up en laad deze.
  4. Blader naar Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist en open het bestand. Als de software niet geregistreerd is moet je op Cancel drukken om te openen.
  5. Voeg toe: <key>KeyboardAutocorrectionLists</key>&#60string&#62YES&#60/string&#62.
  6. Sla de wijzigingen op en set de backup terug vanuit iBackupbot.

De verborgen autocorrectiebalk werd ontdekt door Sonny Dickson.

japans-toetsenbord

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.